korszerűsítés

2019.08.28. 20:09

Átadták a salgótarjáni Mackóvár óvoda megújult épületét

Szerda délután átadták a felújított Mackóvár Központi Óvodát.

K. K.

Mindenki kapott egy darabot az ünnepélyesen átvágott nemzeti színű szalagból Fotó: Ladóczki Balázs

Fotó: Balazs Ladoczki

Az épület az évtizedek alatt leromlott, fenntartása jelentős költségeket rótt a fenntartókra, így az önkormányzat az óvoda energetikai korszerűsítéséről döntött. Teljes külső, tető- és lábazati hőszigetelést kapott az épület, korszerű nyílászárók kerültek beépítésre, valamint a teljes körű belső felújítás is megtörtént. A projekt keretében az akadálymentesítés is megtörtént, valamint az energiahatékonyság növelése érdekében napelemek kerültek az épület tetejére.

Az energetikai fejlesztéssel párhuzamosan – az épületben elkülönítetten – egy tizenhat férőhelyes minibölcsődét is kialakítottak. Ide a bútorzat és az eszközök beszerzését alapvetően szintén az uniós forrásból valósították meg.

A városvezetés saját forrásból szánt az épületre hozzávetőlegesen 100 millió forintot, hogy az óvoda belső terei is megújulhassanak. Az energetikai fejlesztés a minibölcsődét is érintette.

Mindenki kapott egy darabot az ünnepélyesen átvágott nemzeti színű szalagból Fotó: Ladóczki Balázs

– Arra törekszünk a magunk eszközeivel, hogy a salgótarjáni gyermekek óvodai és bölcsődei nevelése a lehető legmagasabb színvonalon valósuljon meg – mondta Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere.

A megnyitón dr. Huszár Máté alpolgármester és Andóné Angyal Mária intézményvezető is beszédet mondott, és mindketten köszönetüket fejezték ki a szülők kitartásáért és összetartó munkájáért. A Mackóvár Központi Óvodát érintő fejlesztéseknek ezzel azonban még nincs vége, hiszen az udvaron lévő focipálya felújításának előkészületei már tartanak. Előreláthatólag az őszi szezonban már azt is birtokba vehetik a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában