fodrászképzés

2019.07.24. 13:45

Salgótarján nem marad fodrász nélkül – tolonganak a jövő hajszobrászai

A munkaerőhiány elérte a fodrász szakmát is, Salgótarján azonban szerencsés...

Kis Dalma Róza

Szűkebb hazánkban mázlista szakma a fodrász Fotó: Ladóczki Balázs

Az egyik legnagyobb salgótarjáni szépségszalonban – a Kleopátrában – tolonganak a munkáért, ha meghirdetnek egy állást, és kezdők jelentkezését is várják.

– A mi szalonunkban biztosított a továbbképzés. A világ folyamatosan változik, és mi tartani szeretnénk vele a lépést, hogy elégedett legyen minden vendég. Így, ha egy új, kezdő fodrász érkezik hozzánk, teljes mértékben tudjuk támogatni a fejlődését. Sok időt fektetünk abba, hogy a fiatalok kellő gyakorlatot szerezzenek a szakterületen. Személyre szabottan képezzük őket, és apró lépésekben haladva válnak tökéletes munkaerővé – mondta Pethes Marina, mesterfodrász.

Mint mondta, amíg tavaly újra nem indult, Salgótarjánban hosszú évekig nem volt fodrászképzés, így sok szalonba sokáig nem jutott elég szakember.

Szűkebb hazánkban mázlista ha valaki fodrász Fotó: Ladóczki Balázs

– Szeptembertől várhatóan megjelennek nálunk is a gyakornokok, akiket örömmel várunk, hiszen előnyt élvez az, aki franchise fodrászatban dolgozik. Itt rendelkezésükre áll minden eszköz és továbbképzési lehetőség, amit máshol önerőből kell megteremteni. Híres fodrászoktól tanulhatunk, és a legújabb technikákat sajátíthatjuk el – mondta Pethes Marina mesterfodrász.

Egy egyedülálló technikával is próbálják majd egyszerűsíteni a vendégek dolgát.

– Központilag tervezünk egy alkalmazást a vendégkörnek, ahol online, egyszerűen, telefonról tudnak majd időpontot foglalni, és értesítést is kapnak erről. Lehetőség lesz képeket feltölteni, véleményt nyilvánítani is – mesélt az újításról Verebélyi Szandra üzletvezető. Hozzátette: okot adhat az eszközhiány is arra, hogy egy frissen végzett fodrász nem megy el kisebb szalonba dolgozni, és inkább a franchise üzleteket válassza.

– Az országos munkaerőhiány miatt az itteni szolgáltatások nem fognak drágulni. Év elején emelkedtek egy kicsit az árak, de a visszajelzések alapján, a vendégeket ez nem terhelte meg. Szépségszalonunk azért más, mint a többi, mert itt egy helyen minden szolgáltatást megkaphat a vendég – mondta Verebélyi Szandra üzletvezető. Hozzátette: folyamatos az utánpótlás, így Salgótarján nem fog fodrászok nélkül maradni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában