Salgótarján

2019.07.30. 10:25

Nyitottak a felnőttképzésre a nógrádiak

A salgótarjáni Nyitott Tanulási Központ (NYITOK) a térség kis- és középvállalkozóinak tartott szakmai workshopot hétfőn Mártírok úti székhelyén.

Palchuber Kinga

Györfi Attila (balra), Varga Béla és Skuczi Nándor

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

A rendezvény célja a környéken működő vállalkozások részére elérhető ingyenes képzési lehetőségek és a legújabb iparág-specifikus kompetenciafejlesztési programok bemutatása volt.

A Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért a NYITOK program keretében az ország 52 helyszínén tanulási alapinfrastruktúrát épített ki, ahol a 16–64 év közötti felnőttek ingyenesen vehetnek részt 20 órás képzéseiken.

Györfi Attila (balra), Varga Béla és Skuczi Nándor
Fotó: L.B. / NMH

Györfi Attila, a NYITOK projekt szakmai vezetője elmondta: a díjmentes képzések azonnal használható és versenyképes tudást adnak a résztvevőknek, a rövid tanulási programok hatékony és célzott segítséget nyújtanak a vállalkozások számára.

Hozzátette: a salgótarjáni az egyik leghatékonyabb és legjobban működő központjuk, amely a kiváló szakemberek és a gesztorszervezetnek, a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (NMRVA) kiváló munkájának köszönhető. Emellett a megyében Szécsényben és Balassagyarmaton is jól kihasználják a program lehetőségeit.

A rendezvényen Varga Béla, az NMRVA ügyvezető igazgatója a program nógrádi fontosságát, Skuczi Nándor megyei közgyűlési elnök pedig az életre szóló tanulás jelentőségét hangsúlyozta. Szabó Csaba önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy a felmérések szerint a nógrádi megyeszékhelyen a legmagasabb a megszűnő vállalkozások száma, s ez a program utat mutathat Salgótarján fejlődő jövőképéhez is.

Sokrétű tanulás

A NYITOK képzésszervezése rugalmas, hiszen a szervezet nagy hangsúlyt fektet az egyéni igényekre a tanulási csomagok összeállítása, az időbeosztás és a helyszín tekintetében is. Mobil oktatási rendszer segítségével képzéseiket az ország szinte bármely pontján meg tudják szervezni. A tanulási program célja, hogy a munkavállalók kiváló munkaerővé váljanak: mindez idegen nyelvi, informatikai, iparági és számos egyéb ismeretek fejlesztésére terjed ki.

 

Címkék#nyitok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában