Dornyay

2019.07.18. 10:45

Megkezdődtek a munkálatok a tarjáni turistaháznál

– Jogos és régi igénye a megyeszékhely lakóinak, hogy rendezzük a Dornyay turistaház helyzetét, ami számunkra is fontos, hiszen mindnyájunkat fűznek szép emlékek ehhez a helyhez – mondta Huszár Máté.

G. K.

Egyelőre állagmegóvó felújítást végeznek

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Salgótarján alpolgármestere hozzátette: az önkormányzat néhány hónapja ezért vette meg az épületet, amin e­gyelőre állagmegóvó felújítást végeznek, amíg a Modern Városok Program keretein belül meg nem nyílnak a turisztikai források.

– Ebből teljes egészében fel tudjuk újítani a turistaházat, hogy az újra szálláshelyként, illetve vendéglátóegységként üzemelhessen – fejtette ki Huszár Máté.

Egyelőre állagmegóvó felújítást végeznek
Fotó: L.B. / NMH

Mint mondta, az épületen lecserélik a tetőt, lezárják a balesetveszélyes felső szintet, továbbá az ablakok helyén a Novohrad-Nógrad Geopark értékeiről helyeznek ki képeket. Az alsó szintet pedig alkalmassá teszik arra, hogy megpihenés céljából be lehessen oda húzódni. Kívülről vakolatot és festést is kap majd az ingatlan, így végre rendezett kinézete lesz. Térfigyelő kamerákat is kihelyeznek, hogy védjék a területet.

Korábban mi is foglalkoztunk már a turistaház történetével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában