1225 méteren újul meg

2019.07.31. 14:16

Elkezdődött a salgótarjáni Sugár út felújítása

A beruházás során kicserélik az út alatt futó ivóvízvezetékeket, új aszfaltburkolatot kap az út, megújulnak a járdák, a buszfordulók és a leszállóhelyek, valamint egy nyitott kerékpársávot is kialakítanak a biciklisek számára.

K. I.

Megkezdték az útfelújítási munkálatokat Fotó: Ladóczki Balázs

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Rendezik az út elején lévő híd helyzetét is: a jelenlegi hidat elbontják, helyette vasbeton keretelemekből készítenek átereszt. A Sugár út mostani, nagyszabású felújítása megteremti a lehetőséget arra, hogy később közvetlenül összekössék az utat a Salgótarján déli területén található ipari parkkal.

Salgótarjánban ez lesz az első nyitott kerékpársávval ellátott útszakasz. Az ilyen kialakítás összességében még egész Magyarországot tekintve is viszonylag ritka, külföldön azonban már sok helyen ismert és bevett gyakorlat.

Lényege, hogy az út szélén lévő, szaggatott vonallal is jelölt sávban közlekedhetnek a kerékpárosok, középen – a két szaggatott vonal között – pedig az autósok. A sofőrök természetesen ráhajthatnak a nyitott kerékpársávra, ha például szemből érkező autóknak kell elhaladni egymás mellett, ha egy gépjárművel előznek egy azonos irányba haladó másikat, vagy ha egy jobb oldali utcába kívánnak lekanyarodni.

A Sugár út 291 millió forint ráfordítással, 1225 méteren újul meg. Az Európai Unió támogatásával és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával megvalósuló beruházást a város rendelkezésére bocsátott 9,2 milliárd forintos keret részeként tudja megvalósítani az önkormányzat. A beruházás a tervek szerint szeptember végére készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában