aratás

2019.07.17. 16:17

A szécsényi malomban felkészültek a búza átvételére

Megkezdődött az aratás, ezért a megye egyetlen malmában, a Szécsényi Malom Kft.-nél felkészültek a búza fogadására.

Sz. F.

Kepal: Már eddig is több száz tonna búza került a raktárakba H. Cs.

A városban 2011-ben újult meg a malom uniós támogatással, melynek köszönhetően kevesebb energiafelhasználással, korszerű technológiai eljárással jobb minőségű terméket tudnak előállítani.

Verebes József, a malom ügyvezető igazgatója portálunknak elmondta, hogy a silókat idejében kitakarították, fertőtlenítették. Az átvevő rendszert technikailag, technológiailag is előkészítették, hogy az átvétel teljesen zökkenőmentes legyen, a gazdáknak ne kelljen sokat várakozniuk.

Már eddig is több száz tonna búza került a raktárakba Fotó: H. Cs.

Az átvétel megkezdődött, már eddig is több száz tonna búza került a raktárakba. Az idei termés csak később kerül őrlésre. A betakarított búza mennyiségéről, minőségéről még nem tud biztosat nyilatkozni, és még az átvételi ár is kiforratlan. Úgy tudja, hogy a kereskedők 44–48 ezer forint között vásárolják fel a gabonát. Az üzem tárolókapacitása 4000 tonna.

Az előzetes felmérések alapján az idén sem lesz gond az alapellátással. A gazdákat évek óta jól ismeri, bízik abban, hogy most is fel tudják majd vásárolni az évi szükségletüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában