felújítások

2019.07.19. 16:45

A nyári szünetben is bőven akad tennivaló a szécsényi középiskolában

A Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskolában a nyári hónapokban is bőven van teendő.

Szenográdi Ferenc

Az iskola lábazatán a karbantartók dolgoznak Fotó: Sz. F.

Ahogyan azt az iskola igazgatója, Filkor Lajos elmondta, a képzési jellegükből fakadóan az egyik legfontosabb teendő a nyári gyakorlatok megszervezése, amely alapfeltétele annak, hogy a diákok folytathassák tanulmányaikat. Az intézmény igazgatója korábban elmondta portálunknak, fontos célnak tartják, hogy olyan fiatalok kerüljenek ki az intézményből, akik megállják a helyüket a gazdasági életben: rendelkezzenek azzal a képességgel, tudással, hogy újabb és újabb ismereteket el tudjanak sajátítani.

A diákok egy része mezőgazdasági vállalkozóknál, másik részük az iskola tangazdaságában végzi a nyári szakmai gyakorlatot. Az iskola 86 hektáron gazdálkodik, növénytermesztéssel és állattartással is foglalkoznak. Ezek a munkálatok a nyári hónapokban is sok feladatot adnak. Az iskola három évtizede baráti kapcsolatot ápol egy németországi ifjúsági szervezettel. A fiatalok éves váltásban találkoznak. Augusztusban a német fiatalokat látják vendégül. A kapcsolatuk kultúráról, sportról, turizmusról, a két ország fiataljainak barátságáról szól.

Az iskola lábazatán a karbantartók dolgoznak Fotó: Sz. F.

Pályázati pénzből, miniszteri támogatásból és jelentős önerőből az iskola épületén és annak kollégiumán komoly fejlesztésekre, felújításokra került és kerül sor, hiszen a munkálatok jelenleg is folyamatban vannak. Az épületen a nyílászárók cseréjét a karbantartók végezték el. Az épület homlokzati festésének munkálataiból az igazgatóval az élen a tanárok is kivették részüket. Ahogy Filkor Lajos igazgató mondta, a közös munka jó csapat építésként is szolgált. Jelenleg a karbantartók, a gépkocsivezetők a lábazat munkálatait végzik. A tetőre napelemrendszert szerelnek. A felújítás során a homlokzatra került a nagy méretű SMD információs tábla, amely szép színfoltja a városnak.

A felnőttképzésben sincs vakáció. Most vizsgáztak az OKJ-végzettséget kapó logisztikai és szállítmányozási ügyintézők. A pénzügyi és számviteli ügyintézők ebben a hónapban adnak számot felkészültségükről. Augusztusban fejeződik be a cukrászok és mézeskalács-készítők tanfolyama. A napokban ért véget a kertészeti, angol nyelvi, valamint az informatikai tanfolyamuk, a komposztálóképzésük pedig folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában