parkosítás

2019.06.21. 14:52

Valóságos virágvárost varázsolnak Szécsényből

Dr. Harikné dr. Havasi Beáta alpolgármester tartja kézben a város parkosítását.

Sz. F.

Szívesen pihennek meg a parkban a járókelők Fotó: Sz. F.

– Szeretnénk, hogy minél több szép, esztétikus pihenőparkja, zöldövezete legyen a városnak. Ilyen környezetben mindenki jól érzi magát – vélekedett az alpolgármester asszony.

Az esőzéseket követően nagy energiával folytatták a város virágosítását. Komoly munkálatokat végeztek a Szentháromság-szobor-parkban. Elkészült a csobogó szökőkút, virágokat ültettek és visszakerültek a padok is. Ma a Szent Erzsébet tér mellett ez a terület a város egyik legszebb pihenőparkja, ahol szívesen leülnek az emberek.

Szívesen pihennek meg a parkban a járókelők Fotó: Sz. F.

Az 1905-ben épült városháza előtt is sok virág díszeleg. Az épület keleti oldalánál energetikai fejlesztése miatt jelenleg munkálatok folynak, de az alpolgármester asszony elmondta, hogy ott is szép parkot létesítenek majd. Sikeres pályázatuknak köszönhetően 50 ezer forintot kapnak növények beszerzésére. A Tűztoronnyal szembeni területen a tavalyihoz hasonlóan idén is virágzuhatag díszíti majd a teret, és tovább parkosítják a Kossuth Lajos utcát is.

Az alpolgármester asszony elmondta, hogy a Kossuth Lajos utcában folyamatban van a keresztény iskola kibővítése. Az oktatási épületet és a sportcsarnokot összekötő folyosó tetejére szintén zöldövezetet terveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában