díjátadó

2019.06.04. 20:55

Idén mintegy kétszáz nógrádi diákot és több mint száz tanárt jutalmaznak

Emberi érték a tehetség, ami mindenkiben megtalálható... – e gondolatok jegyében zajlott az Oktatási Hivatal Salgótarjáni Pedagógiai Oktatási Központjának díjátadó ünnepsége, amelyen kedden a salgótarjáni Gagarin Általános Iskola aulájában 132 tanuló és 71 tanár eredményes munkáját díjazták.

P. K.

Komka Lionel (balra) is díjat vett át Selmeczi Zoltántól Fotó: H. Cs.

Az iskolai fordulókon induló több ezer tanulóból a megyei döntőkre közel ezer tehetséges növedék jutott be, s közülük az első három helyezettnek járó elismerések találtak gazdára a rendezvényen Selmeczi Zoltán, a Salgótarjáni Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője elmondta: a megye évről évre bővelkedik olyan diákokban, akiknek tehetségére és szorgalmára büszkék lehetünk.

– A versenyfelkészülések sok lemondással járnak, ám az érzésekre támaszkodva a gyermekek értékes és öntudatos felnőttekké válhatnak – hangsúlyozta a főosztályvezető, aki a pedagógusok és a szaktanácsadók áldozatos munkáját is méltatta.

Selmeczi Zoltán útravalóul hozzátette: a kudarcokból mindig építkezni kell, s bár az életben fontosak a versenyek, a játékot sem szabad mellőzni.

Komka Lionel (balra) is díjat vett át Selmeczi Zoltántól Fotó: H. Cs.

A díjak átadása után Simon Tibor, a Salgótarjáni Tanke­rületi Központ igazgatója intézményük nevében is elismerte a legjobbakat, s mint mondta: a tehetség, a szorgalom és az akarat hozzák a sikert, amellyel a díjazottak példaképekké válhatnak diáktársaik szemében.

A jutalmazások szerdán a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában folytatódnak: itt is átnyújtják a térség 53 diákjának és 38 pedagógusának az elismeréseket.

Fiatalos jövő

Az ünnepségen Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere a kiemelkedő diákoknak átnyújtatta a városi díjakat is.

– Az oktatás a jövőbe való legjobb és legfontosabb befektetés! Salgótarján jövője is a felnövekvő generációban van, s bár az elvándorlás jelentős, azért mindig lesznek emberek, akik tudásukkal öregbítik a város hírnevét – emelte ki a polgármester, aki szerint a tehetséggondozásban a tanárok szerepe nélkülözhetetlen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában