egészség

2019.06.24. 06:40

Házhoz ment a szűrőbusz a salgótarjáni buszsofőrökhöz

Egészségnapot tartottak a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ (KMKK Zrt.) Salgótarjáni Igazgatóságán nemrégiben.

Veres Edina

Az erősebbik nem is alávetette magát a vizsgálatnak Fotó: H. Cs

Feketéné Dr. Zeke Ildikó, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője elmondta: minden év júniusában megtartják a férfiak egészségének nemzetközi hetét, amelynek célja a figyelemfelkeltés.

– Az erősebbik nem képviselői általában ritkábban keresik fel a szűrővizsgálatokat, mint a nők, holott az ő egészségük éppolyan fontos, ezért látogattunk egy főként férfiakat foglalkoztató céghez. A megyeszékhelyre érkezett szűrőbusz a Nemzeti Népegészségügyi Központ tulajdona, amelyet a főosztályunkon keresztül igényelhetnek például a munkahelyek. A vizsgálatokhoz szükséges egészségügyi személyzetet a főosztályunk, a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a megyei kórház munkatársai biztosítják. A szűrőbuszon sokféle – egyebek mellett bőrgyógyászati vagy szív-érrendszeri – vizsgálaton vehettek részt a jelentkezők, de nőgyó­gyászati szűrést, valamint az férfiak számára PSA-gyorstesztet és urológiai szaktanácsadást is biztosítottunk – mondta Feketéné Dr. Zeke Ildikó.

Az erősebbik nem is alávetette magát a vizsgálatnak Fotó: H. Cs

Uti Csaba Mihály, a KMKK Zrt. vezérigazgatója kifejtette: az utóbbi években számos beruházással javították a munkakörülményeket, de az egészségmegőrzés alappillére még hiányzott.

– A szűrőbusz jó lehetőséget nyújt a dolgozóink egészségének megőrzéséhez. Megközelítőleg hetvenen jelezték előre a vizsgálatokon való részvételt, amelynek oka az lehet, hogy a szűréseken a dolgozóink helyben és gyorsan túleshetnek – hangsúlyozta Uti Csaba Mihály.

Háromszáz vizsgálat

A KMKK Zrt. dolgozói közül összesen hatvanhat fő vett részt a szervezett szűrővizsgálatokon, ami több mint háromszáz tényleges szűrést jelent. A legtöbben az általános vizsgálati lehetőségeket vették igénybe, mint például a vérnyomásmérés, illetve a vércukor- és a koleszterinszint-ellenőrzés. Mindezek mellett az urológiai és a bőrgyógyászati szűrések voltak a legnépszerűbbek a közlekedési központ munkatársai körében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában