hangverseny

2019.06.19. 14:25

140. évfordulóját ünnepli a salgótarjáni Bányász-Kohász Fúvószenekar

Június 22-én nagyszabású hangversennyel ünnepli fennállásának 140. évfordulóját a salgótarjáni zenekar, amelynek programjáról Morvai Máté trombitást kérdeztük.

Palchuber Kinga

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

– A Bányász-Kohász Fúvószenekar június 22-én ünnepli fennállásának 140. évfordulóját Salgótarjánban.

– A zenekar múltja előtt a Dr. Förster Kálmán Emlékparkban tisztelgünk 16 órától, amelyet egy országos fúvószenekari találkozóval koronázunk meg. Az ünnepség után a város főútján is megszólalnak a hangszerek, tradicionális indulók kíséretében menetzenével vonulunk át a Múzeum térre. Itt este fél hattól egyedülálló fúvószenekari hangversennyel készülünk. A műsor alatt a zeneszerető közönséget minden jóval megvendégeljük.

– Kik lépnek fel?

– Szolnokról, Gyöngyösről, Miskolc-Perecesről és a romániai Óradnáról is érkeznek zenész barátaink, hogy velünk együtt ünnepeljék e kerek évfordulót. A Bányász-Kohász Fúvószenekar mellett öt rezesbanda – az Alföldi Olajbányász Fúvószenekar, az óradnai és a salgótarjáni Ifjúsági Fúvószenekar, a Bányász Kultúráért Alapítvány Fúvószenekar, valamint a Bányász Koncert Fúvószenekar – mutatkozik be minikoncerttel a nagyérdeműnek.

– Miért fontos a város életében egy rezesbanda?

– Hisszük, egy város addig őrzi meg rangját, amíg van valódi zenekara. A Bányász-Kohász Fúvószenekar ápolja a hagyományokat, szakmai utánpótlással rendelkezik, és közösségkovácsoló erővel bír. Bízom benne, hogy még sokáig szólnak a hangszereink, mert egy efféle csapathoz tartozni valódi életérzés. A találkozónak is ez a legfőbb üzenete!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában