gyermeknapi kívánság

2019.05.29. 19:50

Mozdonyra ültettük Leventét a vonatok szerelmesét

Újabb nógrádi gyermek kívánságát sikerült teljesítenünk, aki nem más mint Gortva Levente, akinek minden vágya volt, hogy egy mozdonyban utazhasson.

Papp Bianka

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

A hétéves somoskőújfalui kisfiú, Gortva Levente nem volt ismeretlen a számunkra, hiszen tavaly is egyike volt a szerencsés gyerekeknek, akiknek sikerült teljesítenünk egy kívánságát. A kisfiú akkor még a buszokért rajongott, így lehetősége volt egy valódi buszt vezetni, persze segítséggel.

A kis Levente azonban nem csak a buszok szerelmese, nagyon kedveli a vonatokat is, így az idei évben egy új kívánsággal fordult hozzánk: szeretett volna betekintést nyerni egy valódi mozdonyba. Vágyának megvalósításában a Magyar Állami Vasút (MÁV) munkatársai voltak segítségünkre.

A somoskőújfalui állomáson találkoztunk Levivel és nagyszüleivel, akik örömmel kísérték el őt a kalandra.

– Korán reggel óta izgatottan várta, hogy elinduljunk. Szinte óránként kérdezte meg, mikor mehetünk már, annyira izgult – mesélte a nagymama, Májerné Jutka, akitől azt is megtudtuk, hogy gyakran lemennek a vonatállomásra, hogy a kisfiú megcsodálhassa a zakatoló járműveket. Levente nagypapája is a vasút munkatársa volt, aki sokat mesélt unokájának a hatalmas járművekről. Érhető tehát, honnan a rajongás.

Matesán Péter, hatvani mozdonyvezető mindenben Levente segítségére volt, aki kíváncsian tette fel kérdéseit a MÁV munkatársának. A vezetőfülkében ülve sok-sok újdonsággal ismerkedhetett meg a kis vonatrajongó, sőt a mozdonyvezető azt is megengedte neki, hogy dudáljon és kipróbáljon mindent, amit csak lehet. Ezek után még a motor működésének elvét is elmagyarázta a kíváncsi gyereknek, aki itta minden szavát.

A kis kaland végeztével Levente hatalmas mosollyal az arcán szállt le a vonatról. Elmondása szerint nagyon jól érezte magát.

– Szeretem a mozdonyokat, többet is láttam már és egyszer anyával egészen Tarig utaztunk! – mesélte a kisfiú, aki szerdán meggondolta magát, ami a buszvezetést illeti: inkább már mozdonyvezető szeretne lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában