meggyulladt

2019.05.31. 09:19

Lángra kapott a szelektált hulladék Csókáspusztán

Kigyulladt a salgótarjáni, csókáspusztai szeméttelep egyik csarnokában a feldolgozásra váró szelektált hulladék egy része a csütörtökre virradó éjszaka.

K. I.

Fekete Zoltán (jobbra) szemügyre veszi a helyszínt Fotó: Kéri István

Szikora Viktória, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője elmondta: szerdán 23 óra után érkezett bejelentés a tűzoltókhoz arról, hogy mintegy 200 köbméter szelektált hulladék gyulladt meg a helyszínen.

A salgótarjáni hivatásos tűzoltók az épület áramtalanítása után öt vízsugárral fékezték meg a lángokat. A beavatkozás a szeméttelepi munkagépek segítségével elvégzett utómunkálatokkal együtt bő két órán át tartott.

Fekete Zoltán, a lerakót üzemeltető salgótarjáni Városgazdálkodási és Üzemeltetési Nonprofit Kft. igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a hulladékválogató csarnokban deponált, előkészített szelektált hulladék gyulladt ki. A cégvezető kiemelte, hogy a tűz keletkezésének okát tűzvizsgálati eljárás tisztázza. Találgatásokba nem kívánt bocsátkozni, de hozzátette: az okok között felmerül az elektromos hálózat meghibásodása, vagy az, hogy a beszállított szelektált hulladék közé más típusú hulladék került, így például tölthető akkumulátorok is okozhattak gondot.

Fekete Zoltán (jobbra) szemügyre veszi a helyszínt Fotó: Kéri István

A lángok a csarnokban mintegy 20 négyzetmétert érintettek. Nem is ez, hanem a tűz miatt keletkezett hő okozott komolyabb károkat az épületben, így vezetékekben, a burkolatokban. Fekete Zoltán azt is elmondta, hogy a károk felmérése megkezdődött, az azonban már most látható, hogy a tűzoltók gyors és szakszerű beavatkozása elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a nagyobb károkat sikerüljön megelőzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában