karrier

2019.05.07. 19:18

250 állásra kerestek munkaerőt a tarjáni állásbörzén

Harmadik alkalommal rendezte meg kedden az állás- és képzési börzét a foglalkoztatási paktum keretein belül a Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya, a Salgótarjáni Járási Hivatallal és a város önkormányzatával közösen a sportcsarnokban.

V. E.

Különböző területekre kerestek dolgos kezeket: a betanított munkástól egészen a diplomás mérnökig Fotó: H. Cs.

Valenta Linda, a paktumiroda vezetője elmondta: főként salgótarjáni cégeket invitáltak a rendezvényre, de sok olyan képzőintézmény is megjelent, akik a munkaügyi központon keresztül szerveznek a megyében képzéseket.

– Az elsődleges célcsoportunkat a salgótarjáni álláskereső közfoglalkoztatottak jelentik, hiszen az a célunk, hogy minél előbb elhelyezkedhessenek az elsődleges munkaerőpiacon. A rendezvény azonban nyitott volt az összes álláskereső előtt. Nem szabad megfeledkezni a helyben működő cégekről sem, amelyek 250 munkahelyre kerestek, keresnek dolgos kezeket különböző területekre: a betanított munkástól egészen a diplomás mérnökig – tudatta az irodavezető.

Különböző területekre kerestek dolgos kezeket: a betanított munkástól egészen a diplomás mérnökig Fotó: H. Cs.

Valenta Melinda kifejtette, ugyan nem rendelkezik számszerű adatokkal arról, hogy pontosan mennyien találtak munkahelyet az eddigi börzéken, de kiemelte: az tény, hogy a Salgótarjáni Foglalkoztatási Nonprofit Kft. adatai alapján két évvel ezelőtt még közel háromezer közfoglalkoztatott dolgozott, ám mára ez a szám nem éri el az ötszáz főt.

Hozzátette: a Salgótarjáni Foglalkoztatási Paktum munkaerőpiaci szolgáltatásokkal is rendelkezik, mivel öt mentoruk nyújt segítséget a munkavállalóknak az önéletrajz és a motivációs levél írásában, valamint álláskeresési és pályaválasztási tanácsokkal is ellátják őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában