alkotói pályázat

2019.04.06. 12:05

Gyerekszemmel a tűzoltó hivatás – nógrádi óvodások rajzait várják

Ismét alkotói pályázatot hirdet az Országos Tűzmegelőzési Bizottság óvodások és iskolások részére. Az elkészült alkotásokat május 10-ig lehet eljuttatni a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra.

T.-N. O.

Forrás: Shutterstock

A szervezők olyan műveket várnak, amelyek megmutatják, hogy a gyerekek hogyan látják a tűzoltói hivatás világát. Az óvodásoknak szabadkézi rajzokat kell készíteniük, az iskolások pedig három korcsoportban pályázhatnak. Ők szabadkézi rajzot, plakátot és egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét, esetleg készíthetnek számítógépes programot is.

A pályázat fővédnöke dr. Góra Zoltán, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője és dr. Bérczi László, országos tűzoltósági főfelügyelő, a bírálóbizottság elnöke. A pályázatok területi elődöntőjének védnöke pedig Seres Tibor, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a helyi bírálóbizottság tagjai pedig a megyében tevékenykedő, elismert szakemberek lesznek.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos megmérettetésen is, amelynek díjait június 7-én, Budapesten adják majd át. A győztesek értékes díjakat kapnak, de különdíjak is gazdára találnak. Az az óvoda és iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a legkreatívabb óvoda, illetve iskola címet. E megtisztelő titulus együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával és egy tűzvédelmi oktatással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában