díjazottak

2019.03.14. 09:16

Nógrádiak is kaptak állami elismerést Március 15. alkalmából

Több Nógrád megyei illetőségű személyiség is állami kitüntetést vehetett át nemzeti ünnepünk alkalmából.

nool

Archív fotó: Niederland Dávid

Az emberi erőforrások minisztere, dr. Kásler Miklós nemzeti ünnepünk alkalmából kiemelkedő színészi, rendezői tevékenysége elismeréseként Jászai Mari-díjat adott át Pindroch Csaba színművésznek.

A balassagyarmati születésű Párkány Raab Péter szobrászművész kiemelkedő képzőművészeti tevékenysége elismeréseként Munkácsy Mihály-díjat vehetett át.

Szvorák Katalin Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, előadóművész a magyar népzenei értékek megőrzését, valamint zenekultúránk nemzetközi népszerűsítését évtizedek óta kimagasló színvonalon szolgáló pályája elismeréseként a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozatát vehette át.

Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke munkásságát a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetéssel ismerték el.

Dr. Lipthay Erzsébet nyugalmazott gyermekorvos, a Szilágyi Erzsébet Nőegylet, a Pro Arte et Natura Alapítvány és az Iparművészeti Múzeum Baráti Kör társalapítója a betegek szolgálatában végzett gyógyítómunkája, valamint a magyar történelmi hagyományok és Mindszenty József bíboros emlékének ápolása érdekében folytatott szervezőtevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét kapta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában