fényképészet

2019.03.20. 19:45

Íme a fotós, akinek a nógrádi csodaszarvasról készített képe bejárta az országot

Jakab Lászlóné Emese nemrég egy fehér csodaszarvasról készített fotójával hívta fel magára a figyelmet. Emese a munkája mellett fotózik, és szinte mindennap járja a környéket, hogy megörökítse annak szépségeit. Kezdetben csak túrázott, azonban a természet annyira lenyűgözte, hogy azt valamivel meg kellett örökítenie, hiszen a látvány mulandó, a kép örök.

Lászlók Judit

Emese eddig mindent magától tanult meg a fotózásról, sokat olvas a témában, de azt is tervezi, hogy részt vesz majd egy ez irányú képzésen

Fotó: Hegedűs Márk

– Kedvenc helyem a Maconkai-víztározó, főleg az élővilága miatt – mondta Emese, aki Bátonyterenyén él családjával. – Nagyon szeretek állatokat fotózni és a természetet járni, illetve megörökíteni. Szerencsésnek tartom magam, hogy ilyen környezetben élhetek, hiszen sok az erdő, a patak, a tó, és mindezt rendkívüli élővilág veszi körül.

Elmondása szerint mindent magától tanult meg a fotózásról. Sokat olvas a témában, és egy rossz kép felett akár órákig is képes gondolkodni, hogy vajon miért nem sikerült. Azonban folyamatosan fejlődik, így egyre szebbek a fotók is. Mivel szerette volna, ha munkája nagyobb nyilvánosságot kap, ezért létrehozott egy oldalt a közösségi médiában.

– Szeretném megmutatni ezt a csodás helyet és élővilágot másoknak is, mert tapasztalataim szerint nagyon sok ember nem ismeri az állatokat, és sokan nem is járnak a természetbe, viszont a képeket szeretik – mondta Emese.

Emese eddig mindent magától tanult meg a fotózásról, sokat olvas a témában, de azt is tervezi, hogy részt vesz majd egy ez irányú képzésen
Fotó: Hegedűs Márk

Szenvedélyét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy manapság egyedül járja a vidéket és még a munkahelyére is magával viszi fényképezőgépét.

Eredmények

A fotós kedvelt helyei közé tartozik még Hollókő, Eger és Szilvásvárad is. Ahová mindenképp szeretne eljutni, hogy fotózhasson az a Gemenci-erdő, Ópusztaszer, és a Bakony. A legjobb képének egy jégmadárról készült fotóját tartja, de van olyan képe is, amelyen két fehér szarvas látható. A „Mert utazni jó” címmel meghirdetett 2016-os nagy őszi fotópályázaton I. helyezést ért el egy Szilvásváradról készült képpel. A Zalaerdő fotópályázaton pedig, tájkép kategóriában, egy Mátraverebélyről készült képpel vett részt 2017 novemberében.

– Hajlandó vagyok korán felkelni és órákig térdelni az erdőben, hiszen itt csak egy pillanat van – mondta Emese, aki télen inkább az erdőket, mezőket járja, nyáron azonban a víztározó környékét választja mindennap munka után.

Legkülönlegesebb élménye egyébként egy kis rókához kötődik, amivel a fotós több alkalommal is találkozott és amiről képet is készített. A róka folyamatosan kereste Emese társaságát, és az is előfordult, hogy együtt sétáltak az erdőben, sőt, egyszer mellette aludt el az állat.

Tervei között szerepel, hogy részt vesz majd egy képzésen, amely elősegítheti további fejlődését, illetve, azt is szeretné, ha többen felhasználnák fotóit. Azonban most legfőképpen az érdekli, hogy minél többet lehessen a természetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában