közel az álmaihoz

2019.03.14. 19:50

Érzelmeit önti dalba a tehetséges és egyre népszerűbb salgótarjáni énekes

Földi Márk egy szerelmi csalódásról írt új dalával hódít a legnagyobb videómegosztó portálon, amelynek klipjét pár hét alatt több mint 40 ezren tekintették meg. A zenei világban F.M.-ként ismert, salgótarjáni énekes nagy álma egy tehetségkutató műsorban is bemutatkozni.

Palchuber Kinga

Földi Márk folyamatosan dolgozik új dalokon

Fotó: H. M.

A mindössze húszéves Földi Márk már gyermekkora óta a zene szerelmese. A salgótarjáni énekes tizennégy évesen az édesapjától kapott gitáron kezdett el autodidakta módon játszani, majd pár évvel később már a saját dalszövegek írásába is belefogott.

– Ezek a szerzemények akkor még elég amatőrök voltak, de valahol mindent el kell kezdeni! Négy éve azonban már elég komolyan gondolom a szövegírást, és a hangomat is folyamatosan fejlesztem – mondta érdeklődésünkre Földi Márk, akinek eddig négy videóklipje jelent már meg a világhálón.

A zenei világban F.M.-ként ismert énekes legújabb, szerelmi csalódásról írt dalával pedig valódi mérföldkőhöz érkezett. A Menjél című klipet pár hét alatt ugyanis már több mint 40 ezren tekintették meg az egyik legnagyobb videómegosztó portálon.

– Ez idáig erre a zeneszámra vagyok a legbüszkébb, a klip elkészítéséhez óriási szakmai segítséget is kaptam. A szöveget a salgótarjáni Új Nemzedék Közösségi Tér stúdiójában írtam meg, amit Budapesten, az AK26 egykori énekesével vettünk fel. A klipet pedig teljes egészében a nógrádi megyeszékhelyen forgattuk, amelynek megszületésében pedig Radics Gigi öccse, Radics Tamás volt óriási segítségemre ezúttal is – tette hozzá az énekes.

Márknak az előző, Megtaláltam őt című számában ugyanis szintén a gyönyörű hangú nógrádi énekesnő testvére nyújtott segítő kezet.

Az érzelmek számítanak

Földi Márk legnagyobb példaképe Bruno Mars tizenegyszeres Grammy-díjas amerikai énekes. A fiatal nagy vágya, hogy egyszer személyesen is megismerhesse a dalszerző és koreográfust. Emellett F.M.-nek kisebb álma is teljesülne azzal, ha Oláh Gergővel, Gáspár Lacival vagy éppen Király Viktorral is megszülethetne egy közös szerzemény a jövőben. – A következő dalom témája is a szerelem lesz, mert azt vettem észre, hogy a fiatalokat ez a téma érdekli leginkább – mondta Márk. A munka azonban jelentős anyagi forrásokkal jár, ezért Márk jelenleg szponzorokat és támogatókat keres a komolyabb folytatás reményében. A fiatal színészként is örömmel kipróbálná magát.

– Ez az első olyan dalom, hogy igazán büszke vagyok a végeredményre. Nagyon jó érzés, hogy folyamatosan kapom rá a pozitív visszajelzéseket: többen is azt írták, hogy erőt adtam nekik a dallal egy fájó szakításuk után… – ismertette Márk.

A fiatal énekesnek a zene a mindene, ami számos helyzetben megerősítette már őt. – Nem vagyok beszédes, de az érzéseimet mindig jól dalba tudom önteni! – hangsúlyozta Márk, aki Oláh Gergőt nagy példaképének tartja.

Mint mondta: az énekes életútja jó bizonyítéka annak, hogy bárki elérheti az álmait, ha kellő kitartással és elhivatottsággal dolgozik érte.

Földi Márk többször bemutatkozott már hangjával a közönségnek megyei rendezvényeken és klubokban, de a legemlékezetesebb munkája az volt, amikor dr. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár felkérte őt, hogy a Magyar Fiatalokért díjátadóra egy-egy dalt írjon az elismertekről.

– A klipem után többen is megkerestek, hogy jelentkezzek egy hamarosan induló tehetségkutató műsorba, ezért jelenleg az az elsődleges célom, hogy jól szerepeljek az előválogatón és minél közelebb kerüljek az álmaimhoz… – mondta Márk. Az énekes eddigi sikerei után pedig már most újabb dalán dolgozik, s hamarosan Csak te! című zeneszámát is leforgatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában