díjátadó

2019.02.01. 19:54

Szükség van példaképekre: átadtuk az „Év Embere Nógrád megyében” díjat

A Nógrád Megyei Hírlap és a Nool.hu által életre hívott Az Év Embere Nógrád megyében kitüntető címet szerkesztőségünk pénteken ünnepélyes keretek között – Nógrád Megye Önkormányzata és a Nógrád Megyei Kormányhivatal támogatásával – a Megyeházán nyújtotta át. Olvasóink jóvoltából Kovácsné Szeles Enikő salgótarjáni funkcionális edző nyerte el a neves elismerést.

Palchuber Kinga

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

Tavaly a Nógrád Megyei Hírlap hasábjain és a Nool.hu felületén 50 alkalommal jelent meg egy-egy interjú olyan emberről, aki azokban a napokban munkásságával tovább örökítette szűkebb hazánk hírnevét. E személyeket ruháztuk fel A Hét Embere címmel, akik közül olvasóink választhatták ki Az Év Emberét. Portálunkon 28 ezren adták le szavazatukat, míg szerkesztőségünkbe 1080 szelvény érkezett jelöltjeinkre.

Pénteken a Megyeházán nyújtottuk át az elismerést, amelynek első tulajdonosa Kovácsné Szeles Enikő lett. Az EdzzEniWay tulajdonosa 4524 online és 398 hírlapi szavazattal tört az élre, aki 2018-ban egy országos szavazáson az Év edzője címet is kiérdemelte. A funkcionális edzőt a képzeletbeli dobogón kiélezett küzdelemben Hulitka László, a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság lánglovagja követte 4958 online és 127 hírlapi vokssal. A tűzoltó tavaly egy vizslási lakástűznél robbanásveszélyes palackokat hozott ki a lángok közül. A harmadik helyet Kótner Zoltán, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság főtörzszászlósa érdemelte ki 2042 online és 42 hírlapi szavazattal. Ő az elmúlt évben Németországban a motoros rendőrök európai versenyén szerzett aranyérmet.

A díjátadón Varga Ottó főszerkesztő elmondta: egy megyei napilapnak a közélet szerves részét is képeznie kell, amelyet – számos új kezdeményezés mellett – a hét embereinek bemutatásával is erősíteni kívántunk.

Ezután Skuczi Nándor közgyűlési elnök hangsúlyozta: a Nógrád Megyei Hírlap mindennapi munkájával hozzájárul a megyei identitástudat erősítéséhez. – A cikksorozat hétről hétre olyan sikeres nógrádiak életútját tárta fel, akiknek tettei mindenkor követendő példaként szolgálhatnak. A pozitív példákon keresztül közvetítették: Nógrádban is van esély a sikerre... – emelte ki.

Dr. Kalocsai Péter, a Nógrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója elmondta: a hírlap a megye életének a legfőbb tükre, s hasábjain előbb-utóbb szinte minden helybéli megjelenik. – A hírlap akciójával kiemelkedett általános szerepköréből, s egy valódi értékközvetítést vállalt magára. Egy megye olvasta büszkén a Hét Embereinek történeteit – tette hozzá.

Cikksorozatunkat idén is folytatjuk, amelyben újabb és újabb hétköznapi hősöket tárunk az olvasók elé.

Megkérdeztük: Mi motiválja munkájukban dobogósainkat?

Kovácsné Szeles Enikő: – Hálás vagyok, hogy ennyien támogattak a versenyben. Nem szeretném magam a többiekhez hasonlítani, hiszen minden jelölt munkája mástól szép. A munkában engem mindenekelőtt az újonnan csatlakozók motiválnak, hiszen mindenkiben egy új kihívást látok. Célom, hogy felhívjam az emberek figyelmét az egészséges életmód fontosságára. Idén táborokkal és workshopokkal készülök a sportolni vágyóknak, hogy minél több embert bátorítsak a csoportos edzésekre. Mi már igazi családként edzünk Nógrádban!

Hulitka László: – A munkámban mindenekelőtt a másokon való segítés motivál, hiszen tűzoltóként az életmentésre esküdtem fel, legyen szó tűzvészről vagy balesetről. A bajtársakkal is nagyon jó az összetartás, egy-egy helyszínen mindig maximálisan számíthatunk egymásra. Napról napra az ad erőt a hivatásomban, hogy tehetek valamit jót az emberekért. Vizsláson, a szülőfalumban sem egyedül hajtottam végre a munkát, hanem a kiváló kollégáimmal. Célom, hogy szakmailag minél többet fejlődjek.

Kótner Zoltán: – A hivatásomban mindig az új kihívások és a segítségnyújtás hajt előre. Nagyon szeretem a munkámat, ezért el sem tudnám képzelni, hogy mással foglalkozzam. A motorozás egyébként a civil életemben is igazi szenvedélyem, s mindig felhívom a motorostársak figyelmét a balesetmentes közlekedés fontosságára is. Célom, hogy idén az országos motoros rendőr bajnokságról aranyéremmel térjek haza.

A díjazottak (balról): Kótner Zoltán, Kovácsné Szeles Enikő és Hulitka László
Fotó: Hegedűs Márk / NMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában