útépítés

2019.02.16. 10:40

Nincs több dagonya: szilárd út vezet majd a szécsényi Robinson-szigetekre

Jelenleg egy külterületi úton közelíthető meg Szécsényt Balassagyarmat irányában elhagyva többek között a horgásztó és a Robinson-szigetek is.

L. J.

Jelenleg egy külterületi úton közelíthető meg Szécsényt Balassagyarmat irányában elhagyva többek között a horgásztó és a Robinson-szigetek is. Ezért a szécsényiek régi vágya volt, hogy ez az út szilárd burkolatot kapjon.

– A város pályázott a vidékfejlesztési program keretén belül meghirdetett külterületi út felújítására kiírt tenderre és 115 millió forintot nyert el. Az önkormányzat 6 millió forint önerővel is támogatja a projektet. Ezen túlmenően vállalta, hogy az ott lévő hidat és vasúti átjárót a saját költségén újítja fel, ez további 18 millió forint hozzájárulást jelent – mondta el lapunknak dr. Harikné dr. Havasi Beáta, Szécsény város alpolgármestere.

Hozzátette: ez a beruházás már csak azért is fontos, mert olyan fejlesztésekhez kapcsolódik, mint a kerékpárútprojekt, a Robinson-szigetekre tervezett kalandpark, a szécsényi horgásztó, valamint az azt övező tanösvény folyamatos fejlesztése.

Mindezek mellett ezen az úton halad a Szécsény-Ért-Ékes Közhasznú Alapítvány által kijelölt tematikus túraútvonal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában