vásárcsarnok

2019.02.16. 07:43

Jó hír a szécsényieknek: felépítik a termelői piacot

A város önkormányzata még ősszel nyert 43 millió 880 ezer forintot egy korszerű városi piac felépítésére – mondta el portálunknak dr. Harikné dr. Havasi Beáta, a város alpolgármestere.

L. J.

Helyben termett árut kínálnak majd. Képünk illusztráció

Fotó: L. B.

Hozzátette: a jelenlegi vásártér a városközpontban, az Arany János utcában található, amelynek a helyén fog megépülni az új termelői piac. Valószínűleg hamarosan megtörténik az alapkőletétel és várhatóan még ebben az évben elkészül a könnyűszerkezetes épület.

– Ezzel a beruházással ismét egy régi vágya teljesülhet Szécsény polgárainak, hiszen a város mostani piactere egyáltalán nem felel meg a kor követelményeinek – mondta dr. Harikné dr. Havasi Beáta. – A pénzből egy 250 négyzetméteres, könnyűszerkezetes, teljesen akadálymentesített csarnoképület készül, amelyben lesz egy piactér és egy kiszolgálószárny.

Helyben termett árut kínálnak majd. Képünk illusztráció
Fotó: L. B.

Az önkormányzat munkatársai abban bíznak, hogy az új épület, majd új lendületet ad a helyi kistermelőknek és kiskereskedőknek egyaránt, ahogy sok más magyarországi piac esetében is történt a modernizálást követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában