kiadvány

2019.02.17. 08:39

„Erős” versekkel jelent meg a Börzsönyi Helikon legújabb folyóirata

Nemrégiben jelent meg a kizárólag internetes formában olvasható Börzsönyi Helikon kulturális, ismeretterjesztő folyóirat legújabb száma.

H. H.

Dr. Koczó József a korponai vártemplomot is említi összeállításában

– A Nógrád megye nyugati határvidéke iránt érdeklődő olvasónak jó szívvel ajánlom dr. Koczó József múltidéző összeállítását, amelyben ezúttal a történelmi Hont vármegyében található egyházak és templomok históriájába nyújt betekintést – mondta el a kiadvány szerkesztője, Karaffa Gyula.

Dr. Koczó József a korponai vártemplomot is említi összeállításában

– Összesen 98 települést említ tételesen, nem egyszer igazi különlegességeket is feltárva a rendkívül gazdag anyagból. A mostani számban igen „erős” a verses rész, bizonyítva, hogy szűkebb pátriánkban is akadnak még jó tollú, ihlettel teli emberek. Az irodalmi művek közül kiemelném még Kuruc Tóth Tamás Ilyenkor reggel című, Hajnóczy Péter emlékére született kisregényét.

A kötetben a megszokottak szerint sok-sok kép és fotó is szerepel. A Börzsönyi Helikont ezúttal Kazsimérszky Róbert, jelenleg a balassagyarmati Kiss Árpád Általános Iskolában látható festményei illusztrálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában