politika

2019.01.30. 12:44

Dócs Dávid: Továbbra is a nemzeti konzervatív értékek mentén politizálunk

Dócs Dávid, Cserháthaláp polgármestere a Mi Hazánk Mozgalom megbízott Nógrád megyei elnöke, országos alelnök. A volt Jobbikos politikus elmondta, az Európai Uniós és az önkormányzati választásokon is indulnak.

Sz. K.

Dócs Dávid nemzeti, konzervatív értékek mentén politizál 

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

– Alapító tagja a Mi Hazánk Mozgalomnak. Milyen céllal hozták létre a szervezetet?

– Szükségszerűen, mivel az előző pártunk, a Jobbik, sajnos nem követte már a nemzeti konzervatív eszméket, amit mi szerettünk volna beteljesíteni. Megpróbáltuk helyes irányba visszaterelni, de nem sikerült. Úgy gondoltuk viszont, hogy a minket támogató közösséget nem hagyhatjuk cserben. A mozgalom létrejötte után, augusztus 21-én bejegyzett minket a cégbíróság is, és párttá alakultunk.

Dócs Dávid nemzeti, konzervatív értékek mentén politizál
Fotó: Torjay Attila / NMH

– A kitűzött céljaik megvalósulni látszanak?

– A Jobbik tizenöt év alatt elkövetett hibáiból tanultunk, nem szeretnénk azokba újból beleesni. Továbbra is a nemzeti konzervatív értékek mentén politizálunk, az arany középúton, hogy ne lehessen ránk sütni semmilyen kirekesztő bélyeget. Indulunk az európai uniós választáson, programunk a központi weboldalunkon már megtekinthető. Mivel közel száz önkormányzati képviselő és polgármester köthető hozzánk, az önkormányzati választásokra is bizakodva tekinthetünk.

– Ősszel már az új pártja színeiben méreti meg magát?

– Engem az eszmék és értékrendek érdekelnek, nem szeretem a párt szót sem, de nincs más lehetőség. Ebben a versenyben, ha valaki focizni akar, nem nézheti a lelátóról a meccset, csapatot kell választania és pályára kell állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában