Felfoghatatlan

2018.12.31. 09:48

Továbbra is keresi szarvasait a Mátranováki Vadfarm

Péntek délelőtt szörnyű látvánnyal szembesültek a vadfarm tulajodonosai: szeretett dámjaikat valaki kiengedte a vadfarm területéről. Később három közülük előkerült, de a többi állatról azóta sincs hír.

P.B.

Forrás: N.M.H.

Fotó: Hegedűs Márk

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, nem mindennapi eset történt a Mátranováki Vadfarm életében. Szeretett szarvasaiknak hűlt helyét találták péntek délelőtt, ugyanis valaki levágta a kapuról a lakatot. Bár három – köztük Benő, a hat hónapos gida – hazatalált, a többieket azóta sem találják.

Gilányi Lázár, a vadfarm alapítója a nool.hu-nak elmondta, hogy péntek óta minden nap keresik állataikat, de sajnos nem bukkannak a nyomukra. Mint megtudtuk, kilenc űnőt és egy bikát – amelynek hiányzik az egyik agancsa – keresnek.

– A tegnapi napon megtettük a feljelentést, jegyzőkönyv készült az esetről – árulta el a tulajdonos, aki hozzátette, hogy úgy tudják, nincs kilövési engedély kiadva a területre és nagyon bíznak benne, hogy szeretett állataik épségben előkerülnek, hiszen nem csak nekik, de a hozzájuk ellátogató embereknek is hiányoznak, az anyagi károkról nem is beszélve.

A tulajdonosok máig sem értik, ki és miért tette ezt velük, de arra kérik az emberek, hogy ha bárki látná a dámszarvasokat, értesítse a vadfarmot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában