büntetés

2018.12.21. 14:00

Mihálygergei csecsemőgyilkosság: 7,5 évet kapott a nő, aki megölte és el akarta égetni újszülöttjét

A Nógrád Megyei Főügyészség fellebbezése nyomán a Fővárosi Ítélőtábla súlyosította annak a nőnek a büntetését, aki 2017. év elején megölte újszülött gyermekét.

Forrás: Shutterstock

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a Balassagyarmati Törvényszék áprilisban hozott ítéletet annak a nőnek az ügyében, aki 2017. február 20-án a mellékhelyiségben adott életet újszülött gyermekének, majd röviddel a szülés után otthonában megölte az újszülöttet. A gyermeket egy dobozba tette, letakarta, majd a holttestet megkísérelte elégetni.

– A bíróság első fokon eshetőleges szándékkal elkövetett emberölés bűntette miatt 6 év fegyházbüntetést szabott ki a nővel szemben, és ugyancsak 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától – mondta el portálunknak dr. Bóna Károly főügyész, aki arról is tájékoztatott, hogy az ítélet ellen a Nógrád Megyei Főügyészség fellebbezett, a büntetés súlyosítását indítványozva.

A másodfokú bíróság elfogadva az ügyészi fellebbezés indokolását megállapította, hogy amikor az anya egy nedves ágyneműdarabbal lefedte az újszülöttet, gátolta annak légzését, így a vádlott szándékos, céltudatos magatartása vezetett az újszülött halálához.

A nő a várandósságával tisztában volt, a gyermek megszületése előtt a szüléssel kapcsolatosan tájékozódott az interneten, szülése után a gyermeket ellátatlanul hagyta, de a halálos eredményt nem csak mulasztással, hanem aktív magatartással idézte elő. A cselekmény után pedig annak nyomait igyekezett eltüntetni. Mindezek alapján a másodfokú bíróság arra a következtetésre jutott, hogy a vádlott nem eshetőleges szándékkal követte el a bűntettet, cselekménye következményébe ugyanis nem csupán belenyugodott, hanem azt kívánta is.

Emiatt a másodfokú bíróság az ítéletet megváltoztatva, az egyenes szándékkal elkövetett emberölés bűntette miatt a szabadságvesztést 7 év 6 hónapra súlyosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában