Newiik

2018.12.13. 13:57

Különleges ajándékokat kaptak a varsányi diákok

Newik, a népszerű DJ ajándékokkal lepte meg a varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulóit. Az ajándékosztásra az intézmény adventre kialakított szobájában került sor, ahol az ajándékok mellett aznap egy igazi Mikulás is várta a gyerekeket.

Lászlók Judit

Uj Viktor, aki DJ Newik néven vált ismertté az országban, autogramot oszt fiatal varsányi rajongóinak

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Torjay Attila

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulói advent elején nagy értékben kaptak fej- és fülhallgatókat Newik-tól, annak ismerőseitől és rajongóitól. Ezenfelül a felajánlás tartalmazott még különböző iskolai felszereléseket is. Többek között írószereket és füzeteket is.

Az iskolának már elhasználódott fülhallgatói voltak. Az elavult készülékek az informatikaórák megtartását is nehezítették. Az iskolában napközis rendszer működik, a gyerekek a tél beköszöntével egyre több időt töltenek az iskola épületén belül.

A pedagógusok igyekeznek különféle szakkörökkel és programokkal lefoglalni a diákokat, néha azonban szükség van egy kis pihenésre, kikapcsolódásra. A diákok szabadidejükben nagyon szeretnek a számítógép előtt ülve zenét hallgatni. Vadas Norbert, az intézmény rendszergazdája eldöntötte, hogy segít a gyerekeknek a szabadidő hasznos eltöltésében és felkereste jó barátját, akit ma már az egész ország ismer.

– Valóban az én ötletem volt, hogy segítséget kérjünk Uj Viktortól, aki DJ Newik néven vált híressé – mondta lapunk kérdésére a rendszergazda. – Iskolánknak már régen elhasználódtak az eszközei, viszont az anyagi helyzetünk nem tette lehetővé, hogy lecseréljük azokat. Ekkor kerestem meg régi jó barátomat, hogy tudna-e nekünk segíteni. Természetesen igennel válaszolt felkérésemre, nem sokkal később meg is kaptuk a felszerelést. Ezúton is szeretném neki megköszönni a támogatást – árulta el Vadas Norbert.

Uj Viktor, aki DJ Newik néven vált ismertté az országban, autogramot oszt fiatal varsányi rajongóinak
Fotó: Torjay Attila / Nógrád Megyei Hírlap

Egyébként Vadas Norbert és az országszerte népszerű DJ gyerekkori barátok, mindketten Karancsságon nőttek fel, ezért Newiknak is nagyon sokat jelent ez a környék.

– Régóta ismerem Norbit, ezért nem is volt kérdés, hogy segítek-e – mondta a Nógrád Megyei Hírlapnak Uj Viktor. – A megkeresés után felhívást tettem közzé a közösségi oldalaimon, miszerint új, vagy használt fej- és fülhallgatókat gyűjtünk az iskolának. Nagy meglepetésemre elég sokan jelentkeztek, hogy tudnak segíteni. Az adományokat Budapesten lehetett átadni nekünk.

Azonban aki ott nem tudta, az közvetlenül az iskolának is elküldhette. Nagyon örülök, hogy segíthettem és remélem, hogy a jövőben is lesz rá lehetőségem. Szeretném megköszönni a felajánlóknak az ajándékokat, továbbá minden kedves ismerősömnek és rajongómnak, aki valamilyen formában támogatta ezt az adománygyűjtést – nyilatkozta a Rádió1 állandó rezidense.

Newik személyesen adta át a gyerekeknek az ajándékokat az átadóünnepségen és szólt is hozzájuk néhány kedves szót. Megosztotta velük, hogy ő is Nógrád megyei, és jól ismeri a környéket.

Ezenkívül mesélt még a munkásságáról és arról is, hogy hogyan jutott el idáig. Végül egy jó tanáccsal is ellátta a gyerekeket, mely szerint küzdjenek és legyenek kitartóak, mert akkor az álmaik valóra válnak.

– Az intézményünk nagyon hálás az adományért – mondta el lapunknak Halasi Zoltánné az iskola igazgatója. – Szeretnénk ezúton is megköszöni mindazoknak, akik részt vettek az adománygyűjtő akcióban. Az iskola diákjait nagyon boldoggá tették ezzel, külön köszönet illeti Viktort, amiért a rendelkezésünkre állt és megszervezte az adománygyűjtő akciót.

Az iskola tanulói kitörő örömmel fogadták az ajándékokat. Az ünnepség után pedig nem maradhatott el a közös képek készítése és az aláírásosztás sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában