Szécsény

2018.11.28. 14:07

Egyetlen vágóhíd működik Nógrád megyében

A minap átadták megyénk egyetlen vágóhídját, ami még idén megkezdi működését.

Sz. F.

Forrás: shutterstock

Az ünnepélyes megnyitón Stayer László polgármester köszöntötte a vendégeket. Elmondta, hogy két éve sikeresen vettek részt a Belügyminisztérium beruházási célú közfoglalkoztatási pályázatán, amelyen 200 millió forintot nyert a város a vágóhíd építésére.

A megye egyetlen vágóhídjának átadása előrelépés az állattartók számára és azon önkormányzatoknak, amelyek a Start munkaprogramban vágóállatot is nevelnek. Eddig ugyanis Pétervásárára, Gyöngyösre kellett szállítani a jószágot. A vágóhíd kis kapacitású: az üzem 219 négyzetméteres, heti 50 sertés vágására, darabolására alkalmas, öt embernek ad munkát. Az épületet úgy tervezték meg, hogy később szarvasmarha vágására is alkalmas legyen.

Balla Mihály országgyűlési képviselő köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a vágóhíd megvalósításához. A beruházás azt példázza, hogy az önkormányzat és a kormány közös programja olyan beruházást valósított meg, ami gazdasági szempontból fontos a térségben.

Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke előbb arról szólt, hogy minden létesítmény átadása ünnep a megyében, mert mutatja a vidéki Magyarország élni akarását. Beszélt arról, hogy Szécsény város elöljáróinak meg van az elképzelése, terve a fejlesztésekről, ennek példája a most átadott vágóhíd is. Kiemelte: megyénk első vágóhídja fontos az itt élőknek, így a megtermelt jövedelmek helyben maradnak.

Címkék#vágóhíd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában