Nóta

2018.09.16. 08:29

Újra Salgótarjánban szól majd az Arany Fülemüle

A Bohács István aranykoszorús és Arany Cinege díjas előadóművész által a múlt évben megálmodott és megrendezett Arany Fülemüle nemzetközi amatőr nótaénekes-verseny ismét szereplésre csábítja a magyarországi és a határainkon túli nótázókat.

F. Z.

Igyekszik mozgósítani azokat az embereket is, akik egyszerűen csak rajongói ennek az immáron hungarikumnak számító klasszikus műfajnak, akik közönségként igazi lendületet adhatnak a szereplő énekeseknek, maradandó élményt kapva cserébe.

Az idei rendezvény idén szeptember 22-én, szombaton lesz Salgótarjánban, a Hello Café szórakozóhely és közösségi centrum galériatermében. De nemcsak a helyszín ugyanaz, mint tavaly volt, hanem sok más is.

A nótaénekes verseny fő szervezője ezúttal is a Bohács István vezette Salgótarjáni Nóta- és Népzenei Egyesület. Segítői a Belvárosi Nőklub, a Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviselete és a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft., támogatója pedig Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata, míg fő védnöke maga a polgármester, Fekete Zsolt. Idén is budapesti cigányzenészek szolgáltatják a muzsikát. Továbbá a zsűri tagjai is a régiek, egy személlyel azonban többen lesznek, összesen öten.

A verseny regisztrációja délelőtt 9 órakor kezdődik. A résztvevőknek egy-egy szabadon választott hallgatót és csárdást kell énekelniük mind az elődöntőben, mind a délutáni döntőben. Egyébként a nevezési díj továbbra is háromezer forint. Jelentkezni szeptember 15-ig, szombatig lehet a salgótarjáni rendezvény- és médiaközpontban.

Érzékeny lelkületű emberek azok, akik nyilvános szereplésre adják fejüket, legyenek azok amatőrök vagy hivatásos művészek. Nekik sokat jelent a közönség lelkesedése, biztatása, szeretete. Mint az a tavalyi Arany Fülemüle magyarnótaversenyen is megmutatkozott. Nem véletlenül emelte ki ezeket a mozzanatokat Mónus Júlia zsűrielnök, aki maga is kiváló nótaénekes és aki idén is betölti ezt a funkciót. Úgyhogy most is kell a közönség, kell a ­biztatás.

(Borítóképünkön: Bohács István (j) és segítői ezúttal is színvonalas rendezvényre várják az érdeklődőket, Archív fotó: NMH)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában