Jó is meg nem is

2018.09.22. 17:00

Újra kinyit Salgótarján egyetlen nyilvános illemhelye

A megyeszékhely egyetlen nyilvános illemhelye hosszú idő óta – felújítási munkálatokra hivatkozva – zárva tart, ezzel nem kevés bosszúságot okozva. A február­ban kezdődő ­munkálatok során teljes felújításra ­került sor. Október 1-től a szolgáltatás fizetőssé válik.

Szabó Rita

Fotó: Ladóczki Balázs

 

Hónapok óta tartó felújítás után, október 1-jén nyit, újra igénybe vehető a szolgáltatás Fotó: L. B./NMH

 

A város zeg­zugos épületei körül szemmel látható, hogy több ember is oda végzi a dolgát...

– Többször láttam kulturálatlan körülményeket az Erzsébet téren, a Pécskő úton... Van olyan rész, ahol csak mély levegővétellel tudok áthaladni – mondta el lapunknak a salgótarjáni Hegedűs Lászlóné, aki szerint méltatlan egy megyeszékhelyhez, hogy az embereknek cukrászda, kocsma vagy gyorsétterem mellékhelyiségeit kell használniuk hosszú idő óta.

– Ezek is kizárólag a vendégek számára elérhetőek, azaz vásárolnom kell azelőtt, hogy igénybe vehessem a illem­helyet – tette hozzá.

– Márciusban a kislányommal szerettem volna igénybe venni a nyilvános WC-t, ugyanis a tetőtől talpig overallba öltöztetett gyereket veszélyes lett volna a téli hidegben levetkőztetni. Mivel hosszú idő óta nincs nyitva a nyilvános WC, így kocsmákba kellett bevinnem a hároméves lányomat – mondta el a bátonyterenyei Deák Zsuzsanna.

Fekete Zoltán, a ­salgótarjáni Városgazdálkodási és Üzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta: október 1-jén felújított állapotban adják át az illemhelyet.

– A komplett villany- és vízvezetékek mellett a csaptelepek és a burkolatok cseréje is megtörtént, újabb fülkék kerültek kialakításra. Néhány technikai eszköz beszerelésére novemberben kerül sor – mondta el Fekete Zoltán.

Hozzátette: a szolgáltatás fizetős lesz, alkalmanként száz forint belépési díj kerül kiszabásra. Ez visszatartó erő lehet egyesek számára, de a rongálások, lopások megelőzhetők.

Az ügyvezető elmondta, a Foglalkoztatási Nonprofit Kft.-vel karöltve közmunkaprogramban lesznek alkalmazottak, egy vállalkozó segítségével a hétvégi, ünnepi nyitvatartást is biztosítják.

– Aki van olyan kulturálatlan, hogy a szabadban ­végzi a dolgát, nem fogja kifizetni a száz forintot – mondta el a salgótarjáni Bakos Dániel. – Reméljük, hogy az illemhely megnyitása érzékelhető lesz a város egyes részlegein, ahol elviselhetetlen a bűz...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában