Nógrád megye

2018.09.07. 14:53

Új tisztet avatott a dandártábornok

Huszonöt, közöttük egy nógrádi tiszt is fogadalmat tett a napokban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

G. K.

Dr. Szikora Viktória elsőtiszt lett, Fotó: Katasztrófavédelem

Az elsőtiszti kinevezéseket Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, általános főigazgató-helyettes adta át kollégáinak, köztük dr. Szikora Viktóriának, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jogtanácsosának.

Dr. Szikora Viktória elsőtiszt lett, Fotó: Katasztrófavédelem

A dandártábornok elsőként gratulált a frissen kinevezett tiszteknek, majd felhívta a figyelmet arra, hogy az az állomás, amelyhez most elérkeztek, csupán egy folyamat kezdete. Az első mércét teljesítették ugyan, de a tiszti rendfokozattal nemcsak a dicsőség, hanem a felelősség is együtt jár. Ez pedig nem csupán a szolgálatban töltött időre, hanem egész életükre nézve kötelező érvényű, hiszen a hétköznapok próbatételei mindenkit feladatok elé állítanak.

A katasztrófavédelem legkülönfélébb területein dolgozók ezzel a fogadalommal egy közös célt mindenképpen magukénak vallhatnak: méltóvá kell lenniük a tiszti beosztásra, és arra is, hogy alárendeltjeikről a legjobb tudásuk szerint gondoskodjanak. Előbbieket kapták útravalóul a Szent Flórián teremben elhangzott eskü elhangzása után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában