Győztes

2018.09.28. 11:17

Ez minden nógrádi szívét megdobogtatja: ilyen szépnek látja mezőgazdaságunkat a díjazott fotós

Első helyezést ért el gépészet kategóriában Galbács Tamás az idei Agrofotó pályázaton.

P.B.

Mint megtudtuk, a pályázat célja az volt, hogy egy mindenkit érdeklő témát, a fotózást állítsák ezúttal a figyelem középpontjába.

A megszokott műfajok mellett kevés olyan fotót láthatunk, amelynek témája a mezőgazdaság, pedig az ebben dolgozók között is számtalan lelkes fotóssal találkozhatunk.

A pályázók több kategóriában indulhattak, mégpedig az állattenyésztés, a kertészet-szőlészet, a meteorológia, a növényvédelem, a szántóföldi növénytermesztés és végül, de nem utolsó sorban a gépészet. Utóbbiban indult a Nógrád megyei származású fotós, Galbács Tamás is, amelyet meg is nyert, ”Gyerekkori emlékek„ című képével, amelyet Herencsény határában, egy aratás alkalmával készített.

 

– Nagyon örültem, amikor megnyertem a kategória díját, hiszen a közönségszavazáson nem sikerült annyi szavazatot elérnem, amely a közönség díj megszerzéséhez elegendő lett volna -mondta Tamás, aki azt is kifejtette, hogy számára sokkal nagyobb elismerés az, hogy a szakmai zsűri döntése alapján lett díjazott, hiszen két nagyon szuper felvétellel állt szemben verseny döntőjében.

A fotóstól azt is megtudtuk, hogy a nyereménye nem más, mint egy hatodik generációs Apple iPad, amelynek kifejezetten örült.

Kíváncsiak voltunk rá, hogy a fényképész tervezi-e, hogy jövőre is elindult a megmérettetésen.

– Természetesen a jövő évi versenyen is indulok, tudomásom szerint ismét indítják a kategóriákat. Tavalyi évben két díszoklevelet zsebeltem be, idén pedig már a kategória díját is megnyertem. Jövőre a cél természetesen a fődíj lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában