Kultúra

2018.08.22. 10:59

Újabb rangos vendégek várhatók Salgótarjánba

A megyeszékhely kulturális életének egyik színfoltja a Szerdatársaság Irodalmi Kávéház nyújtotta kínálat.

Cs. B.

E szellemi műhely tizenegy éve működik, egész pontosan 2007. április 13-án nyitotta meg kapuit.

Az irodalmi kávéház a századik rendezvényét 2010. március 17-én tartotta, s eleddig – májussal bezárólag – százkilencvenöt alkalommal invitálta az érdeklődőket helyi, környékbeli írók, költők és más művészeti területen alkotókkal, országos rangú, ismert és elismert művészekkel való találkozásra. Vendég volt például – sok más híresség mellett – dr. Beer Miklós váci megyés püspök, dr. Hoppál Péter egyházzenész, kultúráért felelős államtitkár és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója is.

 

Földi Péter, Kossuth-díjas festőművész Fotó: NMH

 

A nyáron értelemszerűen szünetelt irodalmi kávéház műsorát szerkesztő Palóc Parnasszus tagjai elkészítették a következő időszak tervezetét, amely ugyancsak színes, gazdag élményeket kínál minden hónap harmadik szerdáján a törzsközönségnek, illetve az alkalmanként a Fő téri Zenthe Szalonba látogatóknak.

A nyitóprogramra szeptember 19-én, 17 órakor kerül sor, amikor Vinkó József újságíró, gasztronómiával is foglalkozó író, rádiós műsorvezető látogat Salgótarjánba. Ugyancsak a fővárosból érkezik majd Varró Dániel költő, helyből – Somoskőújfaluból – viszont a jövőre 70 éves Földi Péter Kossuth-díjas festőművésszel beszélget H. Szilasi Ágota műtörténész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában