Salgótarján

2018.08.28. 19:14

Tizedik éve állati jó az állatbörze

A megyeszékhelyen nagy népszerűségnek örvend az a kisállat-kiállítás és -vásár, amelyet a salgótarjáni piac területén rendeznek meg. A város egyik legnépszerűbb családi programján haszonállatokat éppúgy találunk, mint hobbiként tartható kis kedvenceket. A keverék kiskutyákról és kismacskáktól az egészen komoly fajtiszta szülőkkel rendelkező négylábúakig mindennel találkozhatunk.

Szabó Rita

Kitűnő családi program a kisállatvásár.

A legutóbbi Állati Jó Vasárnapon a ragyogó napsütésben szép számban összegyűlt érdeklődők között rengeteg óvodás és iskolás volt, a szervezők több gyermekprogrammal is készültek. A kicsik többek között lovagolhattak, kipróbálhatták az óriásbuborék-fújást és az ugrálóvárat, valamint bábszínházi előadást is megtekinthettek.

Molnár Károly, a salgótarjáni csarnok és piac igazgatója köszöntő beszédében elmondta: az elmúlt tíz esztendőben rájöttek, hogy a folyamatosan bővülő program akkor tudja minőségi rendezvénnyé kinőni magát, ha bevonják a családokat is. Így ma már elmondható, hogy az Állati Jó Vasárnap a város legnépszerűbb és leglátogatottabb rendezvénye. Egy évben nyolc alkalommal jönnek össze az állatbarátok, s ilyenkor több ezer látogató és kiállító vesz részt és több száz attrakciót mutatnak be.

 

A legutóbbi programon Rigó Attilának, Földi Istvánnak és Faragó Istvánnak, a rendezvény megálmodóinak és rendezőinek emléklapot adott át a piacigazgató a tízéves jubileum alkalmából, s elmondta: kívánja, hogy az elkövetkezendő tíz évben ugyanilyen lelkesedéssel, és rengeteg élménnyel gazdagodjanak minden hónap harmadik vasárnapján a város, és a környező települések, városok lakói.

Földi István, a rendezvény ötletgazdája – aki 2008-ban álmodta meg az állatokról szóló hétvégi programot – a Nógrád Megyei Hírlapnak elmondta: – Akkoriban én is a piacon árultam, majd az igazgatóságot kerestem meg az ötletemmel. Büszke vagyok arra, hogy azóta is töretlen sikerrel működik a kisállatvásár, rengeteg vendég érkezik hozzánk minden alkalommal. A fővárosból, más megyékből, de még Szlovákiából is jönnek kis- és haszonállatárusok, érdeklődők. Az igény azt mutatja, még hosszú évekig lesz alkalmunk megrendezni az állati jó vasárnapot – közölte.

Szokás szerint minden Állati Jó Vasárnapon kedveskednek valamilyen izgalmas, plusz produkcióval. Legutóbb például óriási palacsintát sütöttek. A karancslapujtői Botos Lajosné, a Karancsvölgyi Jótevők Egyesületének elnöke elárulta: a nem mindennapi finomság 195 centiméter átmérőjű volt, amelyből 76 adag készült el.

Amilyen sokan szerették volna megízlelni ezt a különlegességet, olyan sokan állták körbe a „Fogadj örökbe!” táblával ellátott részleget is, ahol 13 kiskutya várta, hogy szerető gazdára találjon. Paróczai Katalin az egyik salgótarjáni menhely állatvédője elmondta: két kiskutya is szerető gazdára talált.

– Természetesen itt is szem előtt tartjuk, hogy kizárólag olyan családba kerüljenek az állatok, ahol megfelelően tudnak róluk gondoskodni. Rengeteg mentett kutya ellátását kell biztosítanunk, több támogatás is érkezett a kisállatbörze látogatóitól, amelyeket apró ajándéktárgyakkal háláltunk meg – mondta el az állatvédő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában