Nagyvonalúság

2018.08.08. 17:12

Lovagrend ajánlott fel bútorokat a romhányi önkormányzatnak

A község önkormányzatát lepte meg egy irodabútor-szállítmánnyal, íróasztallal, székekkel, szekrényekkel nemrégiben a nemzetközi Szent György, a Mártír Lovagrend, amelynek képviseltében dr. vitéz lovag Kutalik Tamás nagymester hozta el az adományokat a nyugat-nógrádi településre.

H. H.

A lovagrend egyike azoknak a nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező közösségeknek, amelyek az 1990-es években létrejött, és a később több ágra szakadt Szent György Lovagrend szellemiségét ápolják, és hozzájárulásaikkal rendszeresen támogatják a Kárpát-medencében működő különböző magyar intézményeket, iskolákat, művelődési otthonokat. Dr. vitéz lovag Kutalik Tamás kifejtette, szeretnék összegyűjteni a sárkányölő Szent Györgyhöz kötődő emlékhelyeket, és részt vennének azok korszerűsítésében, így Romhánnyal is szorosabb kapcsolatra törekednek a jövőben, hiszen ő a falu katolikus templomának védőszentje. Vezér Attila romhányi polgármester kifejezetten örvend az adománynak, amellyel a helyi infrastruktúra fejlesztését segíthették elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában