Fejlesztés

2018.08.06. 20:49

Korszerűsítik a „Menedék” Családok Átmeneti Otthonát

Több mint 97 millió forintból korszerűsítik a Bóna Kovács Károly úton található „Menedék” Családok Átmeneti Otthonát.

Gerhát Karina

– Az építmény állaga jelentősen megromlott, folyamatos műszaki problémák és fenntartási gondok jelentkeznek, ezért szükséges az épület felújítása, korszerűsítése, bővítése, akadálymentesítése, annak érdekében, hogy a kornak megfelelő otthont teremtsünk a rászorulóknak – mondta Szilágyi Leonóra.

A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének igazgatója hozzátette: a tervek között szerepel az intézmény energetikai korszerűsítése, hőszigetelése, a külső nyílászárók cseréje, az akadálymentes szállás létrehozása, a konyha megújítása, valamint egy növényház építése is. Tervben van még a padló-, illetve a falburkolatok cseréje, a vizesblokkok, valamint a fűtés, a gépészeti rendszer és az elektromos hálózat korszerűsítése, a hátsó épületrész héjazatának cseréje, előtető építése, valamint egy játszótér kialakítása is. A beruházás előreláthatólag 2020. január 31-re fejeződik be.

A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete 1992 óta nyújt átmeneti elhelyezést az ország bármely részéről érkező halmozottan hátrányos helyzetű családoknak, anyáknak, apáknak és gyermekeiknek, akik szociális, pszichés és egyéb okból krízishelyzetbe kerültek. Az otthon megnyitása óta 649 szülőnek és 1568 gyermeknek nyújtott átmeneti ellátást, ebből 98 család és 202 gyermek Salgótarjánból került átmeneti gondozásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában