Pegazus

2018.08.27. 12:20

Jó ütemben készül a tarjáni csodapalota

A TIT-székházként, illetve civil házként ismert Mérleg utcai épületben impozáns beruházás zajlik.

Cs. B.

A fotón: Gőz Gábor, Pálinkás Sándorné, Fotó: Ladóczki Balázs

A Nógrád Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület – a TIT Országos Szövetségi Iroda konzorciumi tagságával – egy háromszázmillió forintos pályázatot nyert egy természettudományos élményközpont kialakítására.

Gőz Gábor, a TIT megyei alelnöke, e projekt helyi menedzsere és Pálinkás Sándorné, megyei TIT-elnök, projektasszisztens elmondta, hogy a kiköltözéseket követően júniusban indult a teljes felújítás, amely nem módosítja a tudományos ismeretterjesztés alapfunkcióit.

Képünkön: Gőz Gábor, Pálinkás Sándorné, Fotó: Ladóczki Balázs

Az átépítés keretében a földszint és két emelet csaknem háromszáz négyzetméterén kapnak helyet a foglalkoztató, tanácskozó helyiségek és alakítják ki a Pegazusnak nevezett élményközpont lényegi részeit alkotó interaktív termet, a miniplanetáriumot, illetve a tükörszobát. 33 oktatási intézménnyel állnak kapcsolatban, ahonnan érkeznek majd a tanárok – mint a tananyagot kidolgozók, fejlesztők és a programot szervezők – illetve a fő haszonélvezők, a diákok, akik a jelenlegi állapotok szerint októberben vehetik birtokba a csodapalotát.

A bútorzat, a berendezés, a digitális és mechanikai játékelemek, informatikai eszközök beszerzéséért a budapesti Nyerges Gyula szakmai vezető a felelős. Nagy munkát végez az előkészítés folyamatában Juhászné Kincses Helén TIT-igazgató, a másik projektmenedzser is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában