Balassagyarmat

2018.07.15. 17:34

Romantikus kirakodóvásár Gyarmaton: van ott minden, ami szem-szájnak ingere

Sz. K.

Szeretnének egy kellemes estét eltölteni egy francia vidéki hangulatot árasztó, árnyas kertben, háttérben egy ódon házikóval? A fákra aggatott színes zászlócskák és füzérek között sétálva limonádét iszogatni, házi kuglófot majszolni és közben szétnézni a vásárosok portékái közt? Az egyik fa alatt finom francia muzsikát játszik egy helyi zenekar, gyerekek játszanak és kézműveskednek kis asztaloknál.

Nagyon jó hírünk van: nem kell már Franciaországig, vagy a Balaton-felvidékig utazniuk, Balassagyarmat központjában mindez elérhető. Suba Viktória helyi vállalkozó szellemű fotós fejében született meg az ötlet, hogy a belvárosban lévő, egyébként kihasználatlan ingatlan kertje alkalmas helyszíne lehet ezeknek a különleges nyáresti vásároknak. A hely romantikája adott volt, már csak némi fantázia és a lelkes szervezők hiányoztak a kivitelezéshez. Sikerült egy új érzést becsempészniük a város életébe. Minden második héten szerdán a kora esti órákban várja a „Le marché” a Gimnázium közben a békére, nyugalomra vágyó érdeklődőket.

Kiemelt fotó: Jó hangulatban telnek a nyáresti vásárok, Fotó: NMH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában