Mátraterenye-Nádújfalu

2018.07.05. 14:53

Nem csak a palacsinta lesz érdemes Terenyére menni a hétvégén

Kilencedik alkalommal rendeznek Palacsinta Fesztivált a Nádújfaluért Baráti Egyesület szervezésében július 7-én, szombaton.

S. Cs. E.

Gyurcsák Tamás egyesületi elnök a Nógrád Megyei Hírlapnak elmondta:

– A mára országos hírnévnek örvendő fesztivál látogatottsága évről évre több. Megyén belül és azon kívül egyre több ember érdeklődését keltjük fel. Ezerfősre tehető a rendezvényünk, csaknem minden országos és megyei újságban, televízióban és rádióban szerepeltünk már. A Nádújfaluért Baráti Egyesület tagsága az első fesztivál megszervezése óta, azaz 2010-től meghatározó szerepet tölt be a fesztivál sikerességében, mára azonban a települési önkormányzat is aktívan kiveszi a részét a szervezésből. Maroknyi csapatunkkal igyekszünk az elvárt színvonalon és rangjához méltóan megszervezni, megrendezni az eseményt, amelyen immár harmadszor keressük Magyarország legjobb palacsintakölteményeit – közölte az elnök.

Mint megtudtuk, az elmúlt két évben nagyszerű alkotások születtek a finom palacsintatésztából. Elég csak a Szent Koronára, a puli kutyára, a hollókői ófalu részletére vagy akár a budai siklóra gondolni.

A vendégek nagy örömmel és csodálkozással fogadták a nem mindennapi alkotásokat. Aki az összes eddig elkészült művet szeretné megtekinteni, az a rendezvény közösségi oldalán megtalálja az ezeket bemutató fényképeket.

– Bízunk benne, hogy idén is hasonló remekműveket készítenek csapataink, és mindenki jól szórkozik majd. Rendezvényünket természetesen a palacsinta köré építjük, már reggel 9 órától sercegnek a palacsintasütők, 13 óráig mindenki számára ingyenesen látogatható a fesztivál, kóstol­hatók a finomabbnál finomabb palacsinták.

A színpadi programok már délben elkezdődnek az egyetlen színmagyar hangszer, a tárogató hívó szavára. 12 óra 30 perctől tartjuk a hivatalos meg­nyitót, amelyet követően minden érdeklődő a csapatok tagjaival közösen eltáncolhatja a palacsintatáncot. A délután folyamán az egész család számára színvonalas, szerethető programokkal kedveskedünk. De jó szívvel ajánljuk vendégeink figyelmébe a kiegészítő programokat is.

Az elmúlt esztendőkben találkoztunk olyan látogatókkal, akik az ország másik feléből az immár nógrádikumnak számító fakazettás mennyezetű templomunk miatt látogattak el hozzánk, de ha már itt voltak, megkóstoltak néhány újfalusi palacsintát is – mondta Gyurcsák Tamás, aki azt is elárulta, hogy a fesztivál megkoronázásaként 20 órakor Nagy Feró és a Beatrice ad élő koncertet, amelyet követően „We Love The 90’s Party” zárja a fesztivál hagyományosan színes programjait.

Mint megtudtuk, a Beatrice előtt egy fiatal, feltörekvő akusztikus zenekar lép színpadra, a Rosé Akusztik, vagyis Doma és Kata. A zenekar énekesnője elárulta, hogy gitárosuk már többször járt Nógrád megyében, így ezt a fellépést is ő szervezte.

A Rosé Akusztik: Gyebróczki Máté (dob), Tóth Kata Veronika (ének), Hantó Doma (gitár)

– Stílusunk elég széles spektrumon mozog, a rockzenétől egészen a jazzig terjed a repertoárunk. Főként külföldi és magyar feldolgozásokat játszunk, de természetesen saját dalaink is készülnek – árulta el Kata, aki hozzátette: nagyon nagy meglepetésként érte őket, hogy egy ekkora zenekar előtt játszhatnak, mint a Beatrice és ez egy nagyon nagy megtiszteltetés számukra.

„Izgatottan várjuk a szombat estét”.

– osztotta meg velünk Kata, aki Domával együtt szeretné végigtombolni a Beatrice koncertjét és természetesen palacsintát is kóstolnak majd.

Azt, hogy az énekesnő milyen tehetséges egy másik formációban is megmuttatta már.

 

Kiemelt fotó: Mindig jó hangulatban telik a közös sütés, Fotó: Hüvösi Csaba/Nógrád Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában