Nógrád megye

2018.06.24. 17:34

Újdonság: online gyorsabb a számlázás

Július elsejétől éles üzemben fogadja a vállalkozások számláinak adatait az online számlarendszer.

G. K.

Minden olyan számláról, amelynek belföldi adóalanyra áthárított áfatartalma minimum százezer forint, adatot kell küldeni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV). Ezt számlázóprogram használatával lehet a legkönnyebben megtenni, mert ebben az esetben az adatszolgáltatás gépek közötti kommunikáció keretében történik meg. Olyan programra van szükség, amely alkalmas arra, hogy az adatokat automatikusan továbbítsa az online számlarendszerbe – mondta Herczegh Edina.

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtó­referense hozzátette: az adatszolgáltatás azoknak is kötelező, akik kézzel kiállított számlákat, azaz számlatömböt használnak. Amennyiben ezen az áfa legalább százezer forint, öt napon belül, ha pedig eléri az ötszázezret, a kiállítás utáni napon kell elvégezni kézi feltöltéssel az adatszolgáltatást. Az eddig számlatömböt hasz­náló vállalkozásoknak is érdemes megfontolniuk az áttérést a kevesebb adminisztrációval járó számlázóprogramokra.

Az adóhatóság ingyenes, egyszerű, gyors és az adatszolgáltatásra is alkalmas számlázóprogrammal, a hamarosan elérhető online számlázóval segíti a vállalkozásokat.

A számlaadatok beküldésének feltétele a regisztráció, amelyre már adott a lehe­tőség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában