Ecseg

2018.06.27. 10:53

Kiváló lehetőség: helyben dolgozhatnak a diákok

Az idei évben is elindul a nyári diákmunkaprogram a településen. A célcsoportot olyan 16 és 25 év közötti nappali tagozatos diákok képezik, akik nyilvántartásukat kérték a Pásztói Járási Hivatal Munkaügyi Kirendeltségén.

B. K.

– Önkormányzatunk jelezte szándékát a munkaügyi központ felé, hogy részt kíván venni a diákmunkaprogramban. Május hónapban felmértük a diákmunka iránti igényeket a helyi fiatalok körében, majd lejelentettük a munkaügyi központnak a jelentkezők létszámát. A program két hónapot ölel fel. Igyekszünk mindenkinek lehetőséget adni ez alatt az időszak alatt. A diákmunkában betöltött munkakörök elsősorban olyan feladatokat jelentenek majd, amelyre az önkormányzatnak szüksége van.

Ilyenek például a szociális házi gondozás, a hivatali irattárban való segítség vagy éppen a karbantartó melletti munka – nyilatkozta Moravcsik Ferenc, a település polgármestere, aki érdelődésünkre azt is hozzátette, hogy a diákmunka a fiatalok korai munkatapasztalatait gyarapítja, és a jövedelemszerzés lehetőségét is biztosítja.

 

Kiemelt fotó: A diákmunka több szempontból is hasznos, Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában