Salgótarján

2018.06.28. 13:53

Jó esetben jövőre megújulhat a tarjáni főutca

Zajlik a város főutcája, a Rákóczi út kátyúzása, de az utca majdnem teljes hosszában rossz állapotban van.

G. K.

Szabó Csaba önkormányzati képviselő a közgyűlés legutóbbi ülésén tett fel kérdést a felújítással, pontosabban azzal kapcsolatban, hogy a salgótarjáni önkormányzat jelezte-e a teljes felújítás igényét a fenntartó Magyar Közút felé.

Fekete Zsolt polgármester úgy fogalmazott, hogy a városvezetés már kérte a felújítást, a közútkezelő pedig válaszában jelezte, hogy anyagi lehetőségeikhez mérten történik majd meg.

– Ebben az esztendőben befejezik a kátyúzást, de jövőre egy szakasz felújításához hozzákezdenek – ismertette a városvezető a közút tájékoztatására hivatkozva.

Ürmössy Ákos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatóságának vezetője elmondta: az útvonal a feltétlenül szükséges felújítások listájában szerepel, különösen annak legrosszabb állapotú szakasza.

– Társaságunk minden évben előre meghatározott központi, állami költségvetési forrásból láthatja el az Országos Közutak Kezelési Szabályzatának előírásai szerinti üzemeltetési és fenntartási feladatokat. Vagyis a rendelkezésünkre álló források erejéig az országos közúthálózaton a lokális vagy nagy felületű javítási tevékenységeket végezhetjük el. A kátyúzási munkákon túlmutató, teljes körű felújítások pályázati támogatást igényelnek. Erre vonatkozóan társaságunk javaslatot tehet, azonban mi nem rendelkezünk a felújításokhoz szükséges források felett. Amint a pénzügyi lehetőség rendelkezésünkre áll, elvégezzük a szükséges felújításokat – mondta Ürmössy Ákos.

 

Kiemelt fotó: Rákóczi út, Salgótarján. Ráfér a megújulás, Fotó: Niederland Dávid/N.M.H

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában