Születésnap

2018.05.10. 19:57

Ötéves a tűzoltóság leglustább századosa – Isten éltessen, Brúnó kutya! (videó)

Öt évvel ezelőtt, 2013. május 10-én látta meg a napvilágot a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság - de lehet, hogy az egész ország - leglustább századosa, Brúnó kutya. Szerkesztőségünk is útra kelt, hogy felköszöntse őt a jeles napon.

Papp Bianka

Amint arról korábban már beszámoltunk, Brúnó százados Egerben született, de még kölyökkorában a salgótarjáni laktanyára költözött. Az akkor még kicsi, de annál inkább szeretni való jószág azonnal belopta magát a megyei tűzoltók szívébe. El is nevezték: Brúnó lett a neve. Nem sokkal később rangot is szerzett, elsőtiszt lett. Az évek során századossá fejlődött s azóta is büszkén és hűen szolgál megyénkben. Legfontosabb feladata a laktanya őrzése, de nem utolsó sorban ő a tűzoltóság celebje.

Ovisok is köszöntötték a szülinapost

Brúnó születésnapján a salgótarjáni Mackóvár óvoda csoportjai is meglátogatták az ünnepeltet. A százados láthatóan nagyon örült a gyerekeknek, amely betudható annak, is hogy ő egy labrador, vagyis természetéből adódik a játékosság és a kicsikkel való azonosulás. A Mackóvár ovisai még ínyencséget is vittek ajándékba, nagy örömet szerezve ezzel az ebnek, aki bizony nem veti meg a finom falatokat. Az óvodások megismerkedtek a tűzoltóautó rejtelmeivel, Hulitka László, a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó­parancsnokság beosztott tűzoltója segítségével, aki részletesen bemutatta nekik, mi-micsoda és mit mire használnak egy-egy bevetés alkalmával. A kicsik nagyon ügyesek voltak, hiszen a legtöbb kérdésre jó választ adtak és ők maguk is rengeteg kérdést tettek fel.

 

Az elmúlt öt évben hatalmas népszerűségre tett szert mind a felnőttek, mind a gyerekek körében. A katasztrófavédelmi igazgatóság februárban meghirdette a Kirándulj és szelfizz Brúnó századossal! nevezetű pályázatot. Ennek keretében kicsik és nagyok is meglátogathatják az ebet, megismerkedhetnek a tűzoltói hivatással és végül, de nem utolsó sorban fényképezkedhetnek is a laktanya sztárjával, Brúnóval.

Tucatnyi gyerek és a tűzoltók részvételével kezdődött meg a születésnapi buli. A salgótarjáni lánglovagok tortával kedveskedtek kollégájuknak, a finomságon megtalálható volt Brúnó százados összes kedvence, például a kutyakeksz is. Amikor gazdái meggyújtották a gyertyákat, a salgótarjáni óvodások örömmel énekelték el neki a Boldog szülinapot! és a Jöttem karikán című dalocskákat.

 

A szülinapos vidáman fogyasztotta el várva-várt tortáját. Ám nem csak az ünnepelt kapott finomságot, hanem a gyerekek is, ugyanis a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó­parancsnokság számukra is készült tortával, amit az egyik helyi cukrászda ajánlott fel. A hatalmas csokitorta tetején a Brúnó felirat díszelgett. Miután minden apróság falatozott, várt rájuk még egy meglepetés, hiszen mindenki kipróbálhatta, milyen is egy tűzoltóautóban ülni.

Mi mással is zárhatnánk sorainkat? Isten éltessen sokáig, Brúnó százados!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában