Etes

2018.05.11. 15:39

Apostolok nyomában járnak

Kapás Attila plébános hat falujából összesen huszonkettő fiatal járult a bérmálás szentségéhez a napokban.

G. K.

Dr. Beer Miklós, a Váci egyházmegye püspöke szent­beszédében hangsúlyozta: a bérmálás sajátos módon kapcsolódik pünkösd ünnepéhez. Az ifjak életében ez a nap ugyanolyan fontos és egy egész életre szóló, mint a Szentlélek eljövetele volt az apostolok számára. Ők ugyanis a Szűzanyával együtt várták Jézus ígéretének megvalósulását, és csak akkor értették meg igazán, mit is jelent számukra a feltámadt Krisztus.

A püspök kifejtette: a Jó­isten úgy teremtett minket, embereket, hogy a munkatársai legyünk. Minden ide van készítve számunkra, de nekünk kell a földet felásni, megművelni, gondoskodni róla, azonban a többi az Úr dolga.

Végezetül dr. Beer Miklós azt kérte, hogy a Teremtő adjon a bérmálkozóknak bátorságot, akaraterőt, kitartást, hűséget, továbbá, hogy valósuljon meg az, amit célul tűztek ki maguk elé. Ehhez azonban fontos, hogy szeretetben éljenek, és mindig azt keressék, hogyan tudnak ember­társaiknak segíteni.

Kiemelt fotó: Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök, Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában