Héhalom

2018.04.26. 07:01

Idén is látványosnak ígérkezik a nagy sikerű böllérfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg a településen a böllérfesztivált április 28-án, szombaton.

N. O.

– Az esemény mostanra hagyománnyá nőtte ki magát. Tavaly közel 9 ezren látogattak el a rendezvényre – mondta Bakos­ ­József polgármester. Hozzátette: a megnyitót követően ­hagyományőrző csoportok lépnek majd színpadra, a délutáni órákban zenés koncertek lesznek, és fellépnek a ­Székely sportfavágók, este pedig a Hooligans koncertezik.

– A fesztiválon 30-32 csapat vesz részt versenyzőként. Emellett lesz látványos ökörsütés, valamint népművészeti­ kirakodóvásáron mutatják be termékeiket az árusok – ­közölte a polgármester.

Mint mondta, az ország minden területéről jönnek versenyzők, de Erdélyből, Kárpátaljáról és Szlovákiából is érkeznek, hogy megmérettessék magukat. Természetesen a disznóból készült ételek kóstolására is lesz lehetőség. A jegy ellenében látogatható rendezvényen második alkalommal rendezik meg a böllérdíjugrató versenyt. A fesztivál bevételét pedig a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlják fel.

Kiemelt fotó: Készül a héhalmi kolbásznak való, Archív fotó: Hüvösi Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában