Becske

2018.03.21. 13:53

Teli az ételdoboz vidéken is: rendeletet hoztak a feltöltésére

Közel harminc ételdoboz található már országszerte a közterületeken a Re-formáló Egyesület „Enni adok-enni kapok” akciójának köszönhetően. Ezek közül az egyiket a napokban szerelték fel a dél-nógrádi kistelepülésen.

H.H.

Szalatnyainé Zsigmond Éva, a község polgármestere a Nógrád Megyei Hírlap érdeklődésére elmondta, a balassagyarmati példából származik az ételdoboz kiállításának ötlete, ezután vették fel a kapcsolatot a szervező egyesület vezetőivel, akik nagy örömmel fogadták a becskeiek ajánlkozását.

A faluban nagyon sok a rászorult személy, akinek a jövedelméből vagy a segélyéből még a legalapvetőbb dolgok beszerzésére sem jut elég pénz, így számukra nagyszerű lehetőséget kínál a finomságokkal, konzervekkel, tésztával, cukorral, gyümölcsökkel, tartós élelmiszerekkel teli ételdoboz. Igyekeznek felhívni a lakosság figyelmét, hogy egyszerre csak háromféle táplálékot lehet kivenni ebből a szekrényből, és alkottak egy helyi rendeletet is, meghatározott összeget elkülönítve a folyamatos feltöltésre.

Kiemelt fotó: Becskén folyamatosan gondoskodnak az ételdoboz feltöltéséről, Fotó: Torjay Attila/N.M.H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában