Balassagyarmat

2018.03.08. 20:51

Már nem csökken a születések száma

Az elmúlt esztendőkben emelkedett a kisgyermekkorúak létszáma az Ipoly-parti városban, míg ugyanis 2014-ben mindösszesen százhárom, addig három évvel ezelőtt százhuszonöt, tavaly és tavalyelőtt pedig 124-124 gyermek látta meg a napvilágot a településen.

P. K.

A várható óvodai létszámokból kiderül, hogy nincs szükség a csoportok számának csökkentésére, sőt ezen arányokkal akár újra növel­hető lesz a jelenlegi, huszonegy csoportos struktúra is.

Az elmúlt években már növekedést mutató adatokhoz nagyban hozzájárult az önkormányzat Költözz Balassagyarmatra! címmel útjára indított programja is, amelynek minden egyes eleme segíti a demográfiai helyzet javulását. A programban például a fiatalok balassagyarmati letelepedését és lakáshoz való jutását is támogatják.

A városvezetés kiemelt céljai között szerepel, hogy elérje a két évtizeddel ezelőtti, évenkénti százötvenes születésszámot a településen.

Kiemelt fotónk illusztráció, Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában