Szécsény

2018.03.10. 12:40

Egyre inkább terjed a digitális világ

A digitális világban való jártasság ma már meghatározó az emberek életében.

Sz. F.

 Egyre több közép- és időskorú személy érdeklődik a számítástechnika iránt, sajátítja el annak ismereteit – mondta Király Henrietta, a szécsényi központtal működő Foglalkoztatási, Információs Pont eMulti­Coop Szociális Szövetkezet alapítója, vezetője.

A szövetkezetük 2009 óta működik, Szécsény térségében hat helyen: a városban, Nagylócon, Rimócon, Varsány­ban, Ludányhalásziban és Endrefalván. A szolgáltatásuk többirányú. Egyrészt szakembereik szívesen adnak felvilágosítást a különböző pályázati lehetőségekről, minden egyéb az interneten való hozzáférhetőségről. A középkorúak és idősek körében egyre inkább jelentkezik a számítástechnikai ismeretek elsajátítására irányuló igény.

A szövetkezet munkatársai csoportok számára is szerveznek továbbképzést. Ezeket az oktatási intézmények szak­emberei tartják. Az elmúlt évben négy tanfolyam szervezésében nyújtottak komoly segítséget.

Király Henrietta kiemelte, jelenlétük fontos azoknak a hátrányos helyzetű gyermekeknek, akiknek nincs otthon számítógépük. Ezek a fiatalok náluk gyakorolják az iskolában tanultakat, és készítik el a házi feladatukat. Hozzátette: az sem baj, ha a kisebbek csak játszanak, mert ismerkednek a géppel, és ebből is tanulnak.

Mindenütt az országban, így nálunk is változik az eMagyarország Pont elnevezés. A jövőben ezt a „djp” váltja fel, azaz a digitális jóléti program. Az általa érintett települések nagy részén bérleti díjat sem kell fizetni a programban használt helyiségekért. A szolgáltatások közé tartozik a Palócnet, amely hét települést érint. A szövetkezet a szolgáltatásért kapott díjból és pá­lyázati pénzből tartja fenn magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában