Pásztó

2018.03.13. 13:46

„Egyetlen életünk van, fontos egészségesen élni”

Segít a stressz levezetésében, formálja a testet, és erőteljesen égeti a zsírt az új fitneszirányzat, a Strong by Zumba (Erősnek lenni zumbával). Megyénkben ennek egyedüli oktatója a pásztói Csépe Claudia.

Bercsényi Kinga

Ez az újfajta sport még nem érte el népszerűsége csúcsát Magyarországon, de egyre többen próbálják ki. A pásztói Csépe Claudia már több mint hét éve dolgozik zumba- és hozzávetőlegesen egy esztendeje Strong by Zumba-instruktorként.

– Először 2011-ben találkoztam ezzel a sporttal. Kisgyermekes anyukaként olyan munkára és hivatásra vágytam, amelyet be tudok építeni az életembe, és örömet okoz másoknak. Rögtön tudtam, hogy ez lesz az, amivel én foglalkozni akarok – mondta Csépe Claudia, akinek ettől kezdve a hobbija, majd a hivatása lett a zumba.

Erőteljesen égeti a zsírt

A Strong by Zumba első­sorban azoknak való, akik élvezik a kihívásokat, szeretik feszegetni a saját határaikat, kedvelik a magas intenzitású edzéseket, valamint minden eddiginél gyorsabb és látványosabb eredményt szeretnének elérni. Ez az edzésforma dinamikus és nem unalmas, a zsírégetés és a kalória­fogyasztás sokkal erőteljesebb, ráadásul egy-egy alkalom után 24–48 órán keresztül kifejti kedvező hatását. Annak, aki ezt a sportágat űzi, egyszerre van része kardio- és erősítő edzésben.

A pásztói oktató órái nagy segítségül szolgálnak az alakformálásban is.

– Levezethetjük a stresszt, a feszültséget, ráadásul rugalmasabban állunk a kihívások megoldásához is. Az elmúlt évek során több sikeres sportnapot, zumbapartit és tábort szerveztem. A vendégeim nagy része ennek köszönhetően kezdett el sportolni. Ön­bizalmat és motivációt kaptak, később pedig az erősebb edzéseket is kipróbálták – mesélte Csépe Claudia. Hozzátette: tavaly Madridban egy új irányzattal találkozott, amely a Strong by Zumba nevet viseli. Ez nem egy táncos óra. Teljesen más az edzésformája, mint a hagyományos zumbának. – Itt kőkemény guggolásokat, kitöréseket, ütéseket, és rúgásokat használunk. Ez egy magas intenzitású tréning, kifejezetten a gyakorlatsorhoz komponált zenére. Minden ütemhez tartozik egy mozdulat, minden mozdulathoz tartozik egy ütem. A saját testsúlyunkat használjuk fel az erőnlétünk javításához és az izomzatunk szálkásításához – részletezte az oktató.

– Hálával és büszkeséggel tölt el, hogy sok vendégem a kezdetektől velem tart, és látható változásokat ér el az új edzésforma által. Mindenkinek egy élete van és fontos, hogy ezt egészségesen és boldogan élje. Ennek az egyik elengedhetetlen feltétele pedig a rendszeres testmozgás – tette hozzá Csépe Claudia. Ő az egyetlen Strong by Zumba-oktató a megyében. Három településen, Pásztón, Taron és Nagybátonyban tart órákat.

Kiemelt fotónkon: Egyre többen ismerik fel, hogy a rendszeres testmozgás – a kondíció javításán túl – levezeti a feszültséget és boldogabbá teszi az embert – Beküldött fotó

 

Címkék#zumba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában