Erdőkürt

2018.01.24. 08:36

Fejlesztésekkel a megmaradásért

A településen csaknem félezer, nagyrészt időskorú ember él. A község életképességének megtartása érdekében a helyi önkormányzat a jövőben olyan fejlesztéseket kíván véghez vinni, amelyek a fiatalok számára is vonzóvá teszik a települést.

Cz. Z. J.

A hosszú távú elképzelés az, hogy a fiatalok lehetőleg ne is költözzenek el innen. A község vonzóbbá tételének egyik eleme az orvosi ellátás színvonalának emelése, a helyi rendelő, illetve a védőnői szolgálat fejlesztése. Erre a beruházásra a közelmúltban jelentős pályázati támogatást nyert el az önkormányzat: a huszonnyolcmillió forintból megvalósuló fejlesztések során modern, minden lakos számára elérhető egészségügyi szolgáltatást alakítanak ki.

A munkálatok előkészítése január közepén már megkezdődött. Az orvosi rendelő belső felújítási munkálatai miatt a heti két alkalommal esedékes háziorvosi rendelés ideig­lenesen új helyre, a művelődési ház ifjúsági klubjába költözött át.

A tervek szerint az épület felújítása, átalakítása mellett eszközbeszerzésre is lehetősége nyílik az önkormányzatnak. A jövőben az orvosi rendelővel egy épületben fog helyet kapni a védőnői szoba is. A beruházás megvalósításához szükségessé válik az épület belső terének átalakítása. Mindezek mellett a bejáratot akadálymentessé teszik, illetve az energetikai korszerűsítés megvalósítására az egész épületet megújuló energiaforrással fogják ellátni.

 

Címkék#Erdőkürt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában