Szügy/Terény

2017.12.08. 12:16

Megújulnak és bővülnek az orvosi rendelők

Több településen is most kezdődött meg az orvosi rendelők felújításának előkészületei. A szügyi önkormányzat Herencsénnyel közösen beadott pályázata nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Programon, míg Terényben szintén az egészségügyi szolgáltatásokat korszerűsítik hamarosan.

Hegedűs Henrik

Fotók: Torjay Attila

Terény község a szomszédos Szandával létesített egészségügyi társulást, ennek alapján látják el a háziorvosi szolgálat feladatait. A település doktorának terényi rendelője azonban már finoman fogalmazva sem felel meg a modern kor követelményeinek. A közel 33 millió forintos központi támogatásból bővítik az épületet, hiszen nem csupán a váróterem befogadóképessége kicsi, hanem az orvos és az asszisztens is közös helyiségben dolgozik, holott ma már előírás, hogy külön betegvizsgáló legyen.

Így ennek kialakításával, valamint akadálymentesítéssel és a vizesblokk korszerűsítésével, az orvosi lakás esetében ezen felül külső hőszigeteléssel, a nyílászárók és a világítás cseréjével valóban huszonegyedik századhoz méltó állapotok szerint biztosíthatják az egészségügyi szakellátást, amihez napelemes rendszer is csatlakozik – hangzott el Brozsó Andrásné polgármester tájékoztatása.

 

Fotók: Tojay Attila

Szügyben a fogorvosi rendelőt alakítják át közel hasonló nagyságrendű forrásból. Itt szintén a közvetlen felújítási munka az építés bővítésével egészül ki, és egy parkolót is kialakítanak, illetve a szomszédos szolgálati lakásban hasonlóképpen elvégeznek korszerűsítést, valamint műszereket és eszközöket is beszereznek. Markó Antal polgármester elmondta, javában készítik elő a beruházást, megpályáztatták a kivitelezést, így az ajánlatok elbírálását követően indulhat a tényleges munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában